2019.02.20, Szerda

Hirdetés

Korszerű és akadálymentes lett a Budakeszi Vadaspark új fogadóépülete

Korszerű és akadálymentes lett a Budakeszi Vadaspark új fogadóépülete

2015.10.15. 05:11

A Budakeszi Vadaspark a megnövekedett látogatószámra tekintettel mostantól megújult fogadóépülettel, új és akadálymentes mosdókkal, felújított babakocsi-tárolókkal és Baba-Mama Kuckóval várja a látogatókat.

Hirdetés

Alig négy hónapja készült el a Budakeszi Vadaspark legutóbbi látogatóbarát fejlesztése, a gyermekeket az erdők világába kalauzoló, ismeretterjesztő céloknak eleget tevő Makk Kuckó játszótér, a Vadaspark vendégei most az 1986-ban épült, emblematikus főbejárat és fogadóépület felújításának és átadásának örülhetnek. A jellegzetes, hegyes tetejű főbejárat és mindenki által ismert éke – az ifj. Szabó István Munkácsy-díjas szobrászművész által alkotott bronz szarvas szobor – az elmúlt szűk 30 évben nemcsak jelképévé, hanem a Budakeszi Vadaspark egyik meghatározó elemévé is vált.

 

Az új főbejárat tervezése közben az jelentette az elsődleges szempontot, hogy a kapu és a pénztár-épületek tetőszerkezetének jelenlegi stílusa ne vesszen el, hogy az új épület karaktere visszaidézze a mostani bejárat hangulatát, építészeti stílusát, így egyesítve a XXI. század technológiáival a tradicionális, „vadasparkos" hangulatot. További szempont volt a vizesblokk fejlesztése, így új mosdókat – köztük egy akadálymentes mosdót – alakítottak ki.

A mindenki számára elérhetővé, igazán multifunkcionálissá vált fogadóépület 2015. október 14-i ünnepélyes átadóján Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár, dr. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, Csenger Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, és Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója mondott köszöntőt. A beszédek és az ünnepélyes szalagátvágás után a résztvevők Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója szakvezetésével tettek egy sétát a parkban.

A felújított fogadóépület építtetője a Pilisi Parkerdő Zrt., tervezője a Stabil Építész Iroda, a 22 millió forintos beruházást a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Budakeszi Vadaspark saját forrásból finanszírozta. A felújítás előtt és közben is alapvető volt a látogatói visszajelzések beépítése a tervekbe, illetve a Vadaspark jövőbeni fejlődéséhez illeszkedő elképzelések megvalósítása is. A főbejárattal párhuzamosan így újjászületett a bejárat közvetlen környezete és a külső kerítés is, kibővült a bejárat mögötti fogadó- és pihenőhely, de funkcióját tekintve megújult a pénztár, a babakocsi-tároló és a Baba-Mama Kuckó, valamint az eredeti épületrészek felületkezelésére is sor került.

Galéria

Budakeszi Vadaspark