2024.05.21, Kedd

Külföld felé nyit a KÉSZ Csoport

2015.08.24. 22:33

Öt országban több mint nyolc gyárat épít a KÉSZ Csoport.

Öt országban több mint nyolc gyárat épít a KÉSZ Csoport.

Közép-Kelet-Európa öt különböző országában, összesen 111 olimpiai úszómedence méretű területen épít gyárakat a magyar tulajdonú KÉSZ Csoport.

Ez a több mint 139 000 m2 területű, 8 db létesítményből álló megrendelés-állomány is mutatja, hogy eredményes volt a KÉSZ külföldi üzletágának kialakítása.

Ukrajnában faipari lemeztermékeket gyártó üzemet, kukorica vetőmag üzemet, Oroszországban autóipari üzembővítést, állateledel gyártó üzemet, Romániában orvosi textilgyártó üzemet, Szerbiában pedig egy új Dr. Oetker gyár építését, valamint PVC csöveket készítő üzem bővítését is végzi a több mint 33 éves múlttal rendelkező, teljesen magyar tulajdonú KÉSZ Csoport. Ezek mellett, a legújabb fióktelepükön, Fehéroroszországban is aktív megrendeléseik vannak. A beruházások összterülete meghaladja 111 olimpiai úszómedence méretét.

Kovács Attila a KÉSZ Csoport Mérnöki és Technológiai Tudáscentrumának vezetője kiemelte: „a külföldi jelenlét nemcsak az új piacok és lehetőségek miatt fontos, hanem mert az ottani megrendelésekhez magyarországi gyárunkból is szállítjuk saját acélszerkezeteinket és egyéb építőipari termékeket, valamint kivitelezői, tervezői területeken hazai szakembereink is dolgoznak ezeken a beruházásokon.”

Az újabb sikerek is jól bizonyítják, hogy a KÉSZ-en belül a külföldi üzletág kialakítása megalapozott ötletnek bizonyult, hiszen a tavalyi hasonlóan sikeres külföldi tevékenységet szárnyalták most túl. Akkor többek között ukrajnai kenyérgyárat és liszttározót, valamint Oroszországban egy gyógyszergyárat is felépítettek.
 

Galéria

Gazdaságkülföld

Ajánljuk még