2024.05.18, Szombat

Éjjel-nappal Szentendre: a hétvégén nem alszik a város

travelo.hu

2016.08.25. 16:39

Augusztus 26. és 28. között késő éjszakáig kulturális és gasztronómiai programok várnak mindenkit Szentendre belvárosában. Idén ráadásul az itt élők is megnyitják házaik ajtaját.

A XI. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál legújabb színfoltja idén a Házak, udvarok, házigazdák Szentendrén című sorozat. Olyan lelkes lokálpatrióták nyitják ki házaik, galériáik, műhelyeik, üzleteik ajtaját, akik Szentendrét nemcsak lakóhelyük miatt szeretik, de fontosnak tartják, hogy a város kulturális áramköreibe is csatlakozzanak. Ezen a hétvégén kezdődik a nagyszabású Art Capital művészeti programsorozat is.

 

Az étellel játszani szabad!

A Városi Vendégházban ételfesték-performance lesz, azaz a házigazdák bebizonyítják: festeni mindennel lehet (még akár somlói furminttal is). Lesz valódi gasztrotúra Egy falat Szentendre címmel és eredeti helyi ízek felvonultatásával, a Kóstoljon bele Szentendrébe! programban pedig igazi kőhegyi borral várják a látogatókat. A GastroArt keretében artisztikus desszertkompozíciókat mutatnak be, melyeket szentendrei művészek és helyi kávézók, cukrászdák képviselői terveznek és készítenek el.

 

Sokszínű előadások és koncertek várnak

Szokatlan vállalkozás lesz a Palmetta Design Galéria Csizma az asztalon című játéka: helyi művészeket kértek fel arra, hogy kedvenc lábbelijüket egy kiállításhoz kölcsönözzék – a hozzájuk fűződő történettel együtt. De szintén izgalmas zenei eseménynek ígérkezik a Kacsakő bisztrónál a Hely szelleme koncert és performance szentendrei képzőművészekkel és zenészekkel.

A háromnapos hétvégén hallhatunk és láthatunk homok-animációs előadást, festhetünk köveket, kézműveskedhetünk a könyvesboltban, benézhetünk a szövőműhelybe vagy bámulhatjuk a meghökkentő extrémsport-bemutatót. Aki nagyon felpörögne, azt várja a Patak színpad az Apor hídnál, ahol az Itt és Most Társulat improvizációs színházának azonnal társulati tagjává válhat.

 

A Szeresd Szentendrét Egyesület izgalmas sétákat indít

Lesz éjszakai denevértúra lampionokkal a bátraknak, Pinceséta speciál, ahol mélyből a magasba jutunk, azaz pincékbe ereszkedhetünk le, majd felmászhatunk a legmagasabb tornyokba. Rab Ráby nyomában kincskereső túrára indulhatunk, míg A nagy átkelés nevű séta a Szentendrei-szigetre vezet majd kishajóval, ahonnan a szentendrei naplementét nézhetjük meg.

SzentendreKultúrazenefesztiválgasztronómia