2024.02.24, Szombat

Korea jeles zenészei lépnek fel magyar közreműködéssel egy héten át

MTI

2016.09.01. 14:48

A budapesti Zeneakadémia és a 12. kerületi MOM Kulturális Központ ad otthont szeptember 13. és 22. között az első Koreai-Magyar Komolyzenei Fesztiválnak. Az utolsó napon ingyenes koncert is lesz.

Hirdetés

A fesztivál első napján Li Junah, az Egyesült Államok operaházainak előadója és Kvon Jehui, a milánói Scala és a Koreai Nemzeti Opera művésze lép fel a Zeneakadémián, a Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködésével és Werner Gábor vezényletével. A két énekes Puccini, Lehár és más közismert zeneszerzők áriái mellett két koreai modern dalt ad elő - közölte a fesztivált szervező Koreai Kulturális Központ.

A programsorozat szeptember 16-án a Zeneakadémia Solti termében folytatódik: Lim Dong Hjek zongoraművész Szabó Ildikó csellistával, a Pablo Casals verseny első helyezettjével és Kim Sujön hegedűművésszel lép színpadra. Az esten elhangzik Jun Isang zeneszerző hegedűszólója, Kodály hegedűre és csellóra komponált duója és két Schubert mű.

Im Sunhe, Meláth Andrea és William Jon zongoraművész szeptember 17-i koncertjén a két ország kiemelkedő zeneszerzőinek művei után népdalok csendülnek fel, majd osztrák-német műdalokat hallhat a közönség. A koncertet Andreas Ottensamer, a Berlini Filharmonikusok vezető klarinétművésze színesíti Schubert Der Hirt auf dem Felsen című darabjával. Másnap Kelemen Barnabás hegedűművész lép színpadra Andreas Ottensamerrel és William Jonnal.

A fesztivál utolsó napján a Koreai Köztársaság Nemzeti Kórusa ad ingyenes koncertet a MOM Kulturális Központban Csun Ku karnagy vezetésével. A műsorban többek között a koreai zenei örökség hagyományos és modern gyöngyszemei is megszólalnak.

Kultúrakoncertkomolyzene