2024.03.29, Péntek

A hülyeségnek nincs határa - Szabadulószobák éjszakája 2o16 október 28

2016.10.14. 07:49

2016. október 28-án a szabadulószobáké a péntek éjszaka. Idén immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre az esemény. Ezen a napon országszerte hosszabbított nyitva tartással, és 50% kedvezménnyel játszhat minden érdeklődő számos budapesti és vidéki helyszínen. A Szabadulószobák éjszakája a baráti társaságoktól, a családokig vár minden érdeklődőt, aki szeret játszani, kedveli a rejtélyeket, a krimiket, és a logikai feladatokat.

Hirdetés

A rohamosan szaporodó kiszabadulós játékok 5 éve jelentek meg, elsőként a magyar piacon, s azóta számos külföldi országban is. Mára megközelítőleg 150 ilyen szoba működik Magyarországon, zömében Budapesten, de az utóbbi években számos vállalkozás jelent meg vidéken is. A játék rohamos nemzetközi terjedését mutatja, hogy mára világszerte több mint 3000 szabadulószoba éli reneszánszát. Sőt a játékosok nagy örömére, idehaza már létezik "szabadulótanya" is, és a hotelek, rendezvényközpontok is egyre gyakrabban egészítik ki szolgáltatásaikat egy-egy szabadulószoba megépítésével. A szabadulós játék egyre trendibbé válik céges csapatépítések, évzáró rendezvények esetén is. Megjelentek a mobil szabadulószobák is mely szobák bárhol felállíthatóak pár órán belül, „házhoz megy a szabadulós játék szolgáltatás”. Sőt a szabadulószobák egyre több lehetőséget kínálnak gyerekek számára is, a nagyobb, több helyszínnel rendelkező szabadulós helyszínek akár 20-30 akár 50 fős osztálykirándulásokat vagy szülinapi partikat is le tudnak bonyolítani. A tévés vetélkedőket és az „agytornát” különösen kedvelők kielégítésére 2016-ban megszületett a műfaj legújabb terméke, a Vetélkedőszoba is.

A Szabadulószobák Éjszakája a baráti társaságoktól, a családokig vár minden érdeklődőt, aki szeret játszani, kedveli a rejtélyeket, a krimiket, és a logikai feladatokat. Rengeteg téma közül lehet választani, bankrablás, kincskeresés, szökés a börtönből, atombomba semlegesítése, eltűnt személy vagy éppen a végtelen csoki titkos receptjének megkeresése, és még számos téma várja az érdeklődőket.

A játékok alapkoncepciója mindig ugyanaz, egy zárt ajtajú szobából/szoba rendszerből kell kiszabadulni 60 perc alatt lakatok, számzárak nyitásával és a kerettörténet rejtélyeinek megoldásával. A játékok egyediségét mindig a szoba köré felépített kerettörténet adja. Egy közös bennük, a szabadulás felé mutató út izgalmas feladatok megoldásán keresztül vezet a célba, minden helyszínen egy megoldható, és logikus feladatrendszert alkotva.

 

A Szabadulószobák Éjszakája elő-eseményeként riói Olimpikonjaink próbálták ki a szabadulós játékot!

A sportolók remekül helytálltak a logikai fejtörők világában is! Már az első perctől nyíltak a lakatok, és igazi sportolóként küzdöttek végig a szabadulószobákban!

Meg is lett az eredménye: 14 olimpikon közül 10 kijutott!

Forrás: http://szabaduloszobak.hu/