2021.12.08, Szerda
Fővárosi kézbe került a számos díjjal kitüntetett Sziklakórház
kép forrása: Facebook

Fővárosi kézbe került a számos díjjal kitüntetett Sziklakórház

MTI

2018.06.28. 17:00

A méltán népszerű múzeum mostantól önálló, tematikus létesítményként működik.

Hirdetés

A fővárosi önkormányzat tulajdonába került a Budai Vár oldalában található Sziklakórház ingatlana. A korábban állami tulajdonban lévő ingatlanban található Sziklakórház Atombunker Múzeum a fővárosi múzeumok körében önálló, tematikus múzeumként működik tovább – közölte az intézmény csütörtökön.

A múzeumot a Szikla Múzeumi Közhasznú Alapítvány üzemelteti. Azoknak a mindennapi hősöknek állít emléket, akik tanúbizonyságot tettek elszántságukról és hősiességükről a huszadik század legnehezebb időszakaiban - áll a közleményben.

A Sziklakórház Atombunker Múzeum látogatószáma 2017-ben meghaladta a 168 ezer főt, számos elismerést érdemelt ki Magyarországon és külföldön egyaránt: 2014-ben a Pulszky Társaság különdíjában részesült, 2018-ban a magas szintű látogatóbarát szolgáltatásaiért, a szervezeti kultúra fejlesztésében elért eredményeiért kapott elismerést. 2014 és 2018-ban az intézményt az Év Európa Múzeuma díjra jelölték, míg 2017-ben hatodik alkalommal nyerte el a Tripadvisor turisztikai portál Kiválósági tanúsítványát.

A múzeum kiállításai azzal a céllal jönnek létre, hogy megismertessék Magyarország sorsfordító eseményeit, és segítsék megértetni a látogatókkal a béke értékét, valamint az aktivitás, cselekvés fontosságát. Ezzel a küldetéssel készült el többek között 2011-ben a Friedrich Born emlékszoba, 2016-ban a Budapest ostroma kiállítás, valamint a 2017-ben megnyitott, európai szinten is egyedülálló Atombomba kiállítás.

Kultúramúzeum