2021.09.22, Szerda

Rekordot döntött Szentpéterváron a Munkácsy-kiállítás

MTI

2018.08.21. 16:43

Az eddigi legnagyobb külföldi látogatottságot is 700 ezer fővel nőtte túl a kiállítás.

Hirdetés

Rekordot döntött a szentpétervári Ermitázs Múzeumban rendezett Munkácsy-kiállítás. A mintegy három hónapig tartó kiállítást egymillióan tekintették meg a Néva-parti városban – derült ki az MTI híréből.

Az Ermitázs legrangosabb helyszínén, a Miklós-teremben bemutatott, 65 művet felvonultató anyagból Munkácsy Mihály korai népi életképfestészetét, a párizsi szalonképek világát és tájképfestészetét is megismerhették az érdeklődők. A kiállított festmények a Magyar Nemzeti Galériából és Pákh Imre magánygyűjteményéből érkeztek a városba. A sikernek köszönhetően a tervek szerint Munkácsy képei Párizsban és New Yorkban is láthatók lesznek.

A jegyeladási adatokból kikövetkeztetett egymilliós látogatószám jelentős mértékben hozzájárul Munkácsy Mihály külföldi újrafelfedezéséhez.

Pákh Imre műgyűjtő felidézte, hogy Szentpétervár előtt eddig hat alkalommal - Munkácson, Csíkszeredán, Bécsben, Pekingben, Sanghajban és Moszkvában - rendeztek külföldön a magyar festőóriás műveiből tárlatot. Mindegyik nagy sikert aratott, a látogatószám azonban nem haladta meg a 300 ezret, de most végre sikerült elérni az egymilliós álomhatárt - hangsúlyozta.

Kultúrakiállításkultúrafestészet