2024.07.25, Csütörtök

Szelfipályázatot és népmese konferenciát hirdettek a Mátyás-emlékévre

MTI

2018.09.16. 15:30

A mesék feldolgozásának módszereit és a mesélés élményszerű művelését mutatja majd be a rendezvény.

Országos népmese-konferenciát rendeznek Benedek Elek születésnapja, a népmese napja alkalmából szeptember 28-án és 29-én Budapesten - mondta Kovács Marianna mesemondó, a Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület elnöke az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A 14. népmese-konferencia Mátyás királyhoz kapcsolódik és a mesék feldolgozásának különböző módszereit járja körbe, a rendezvény második napján pedig a mese élményszerű művelésének módszereivel ismerkedhetnek meg a résztvevők. A program rendezője a Magyar Olvasástársaság (HUNRA), társszervezője a Meseszó Országos Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület.

Ebben az évben pályázatot hirdettek a csatlakozó intézmények között a legsikeresebb, a legtöbb közönséget megmozgató és a legkreatívabb program címére. Emellett az idei Mátyás-emlékévhez szelfipályázattal csatlakoztak, olyan szelfiképek készítését kérik, amely az igazságos és mesebeli Mátyás király történeteinek hangulatát sugallja, amelyen valamely Mátyás királyhoz vagy Mátyás-meséhez kötődő helyszín, hangulat jelenik meg.

Kultúratörténelemmesenépművészet