2024.04.18, Csütörtök

Wifivel ellátott okospadot kapott Óbuda közterülete

MTI, humusz.hu

2018.09.15. 10:00

A Pethe Ferenc térre kihelyezett okospad mellett lehetőség lesz a papír alapú könyvolvasásra is.

Hirdetés

Újgenerációs KönyvMegálló és USB portokkal felszerelt, wifi hotspotként működő okospad került felavatásra pénteken, az óbudai Pethe Ferenc téren.

A Németországból indult KönyvMegálló mozgalom az elmúlt közel 6 évben több német, osztrák és svájci városban meghonosodott, az első szekrényeket még 1990-ben állították fel a németországi Darmstadtban és Hannoverben. A program keretében önkormányzatok és civil szervezetek a városok fontosabb csomópontjaiban könyvesszekrényt, könyvesfülkét állítanak, amelyeket a "Hozzál egy könyvet, Vigyél egy könyvet" szellemiségben a helyi lakók használnak.

Budapest is csatlakozott a mozgalomhoz

Hazánkban, a fővárosi Wekerle lakóközösség alakította ki az első Tégy egy könyvet, végy egy könyvet kezdeményezést. Óbuda is csatlakozott ahhoz az olvasásnépszerűsítő programhoz, korábban Csillaghegy illetve Aquincum forgalmas részén is kialakítottak már 1-1 könyvmegállót.

Az új, kaszásdűlői KönyvMegálló mellett kap helyet a kerület első okospadja, mely többek között vezeték nélküli kapcsolatot és töltési lehetőséget biztosít a pihenni és olvasni vágyók számára.

KultúrakönyvokostechnológiaÓbuda