2023.09.24, Vasárnap

Újabb magyar film az Oscar-esélyesek listáján

MTI

2018.12.18. 15:35

A Susotázs című, 16 perces rövidfilm két szinkrontolmács átlagosnak induló napját mutatja be, amely több nem várt fordulattal bonyolódik.

Hirdetés

Tóth Barnabás szinkrontolmácsokról szóló filmje bekerült az Oscar-esélyes rövidfilmek szűkített listájára. Ez a lista összesen 10 filmet tartalmaz, tehát már csak egy kis lépés választja el attól, hogy a végső 5 film közé jusson. A film főszereplői Osvárt Andrea, Göttinger Pál és Takács Géza. A Susotázs a Laokoon Filmgroup és a Csokonai Art Center gyártásában készült.


Fordulatokkal teli a Susotázs

A 16 perces rövidfilm két magyar szinkrontolmácsról szól, akik napja úgy indul egy konferencián, mint bármelyik másik munkanap. Az események azonban nem várt fordulatot vesznek, mikor kiderül, hogy a közönség soraiban csupán egyetlen magyar ül, akinek fordítaniuk kell, ami újabb bonyodalmakhoz vezet.

 A filmakadémia hétfő éjjel a legjobb dokumentumfilm, a legjobb dokumentum-rövidfilm, a legjobb idegen nyelvű film, a legjobb smink és frizura, a legjobb zene, a legjobb betétdal, a legjobb animációs rövidfilm, a legjobb rövidfilm és a legjobb vizuális effektusok kategóriájában hirdette ki a rövidített listát.


Rekordszámú magyar esélyes volt az Oscarra

Az Oscar-díjakért folyó versenyben idén rekordszámú kategóriában volt magyar esélyes, Kovács István Ostrom című rövidfilmje, Andrasev Nadja A nyalintás nesze című animációs rövidfilmje és Bucsi Réka nemzetközi csapattal, dán producerrel és Lukács Péter Benjámin hangdizájnerrel készített, Solar Walk című animációs rövidfilmje azonban ugyancsak lemaradt a jelöltek szűkített listájáról.

Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című alkotását, amely teljes egészében a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült, a legjobb egészestés animációs film Oscar-díjára nevezték. Ennek a kategóriának a szűkített listáját egyelőre nem közölte az amerikai filmakadémia.

Nem jutott be Nemes Jeles László Napszállta című filmje az Oscar-díjra jelöltek szűkített listájára.

KultúrafilmOscar-díjTóth Barnabásrövidfilm

Ajánljuk még