2024.04.27, Szombat
Fiatal művészek bemutatkozása és kiállítás is szerepel az idei Cziffra Fesztivál programjában
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Fiatal művészek bemutatkozása és kiállítás is szerepel az idei Cziffra Fesztivál programjában

MTI

2024.02.10. 06:42

Rengeteg zenei és képzőművészeti eseménnyel rendezik meg az idei Cziffra Fesztivált.

Hirdetés

Rahmanyinov zongoraversenyeivel, különleges zongoraestekkel, egyedi tematikájú előadásokkal, fiatal művészek bemutatkozó programjaival, gyerekkoncerttel és változatos kiállításokkal várja a közönséget a szombaton kezdődő Cziffra György Fesztivál Budapesten - közölték a szervezők az MTI-vel.

A február 9-i nyitó- és a február 25-i zárókoncerten Szergej Rahmanyinov emléke előtt tiszteleg a Cziffra Fesztivál és a Concerto Budapest a Zeneakadémia Nagytermében. Felcsendül Rahmanyinov négy zongoraversenye, valamint a Rapszódia egy Paganini-témára című versenymű - olvasható a közleményben. Mint írják, a zongoraművész partnerei Keller András és a Concerto Budapest lesznek. A nyitó és záróesemény részeként a Cziffra Fesztivál díjait is átadják több kategóriában.

A Liszt Nemzetközi Zongoraverseny győztese is koncertezik

A tájékoztatás szerint a zongoraestek iránt érdeklődőket az élénk színpadi jelenlétéről ismert Olga Kern koncertje és a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny 2021. évi győztese, Kevin Chen várja a Zeneakadémián. Farkas Gábor hangversenyét az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben, a Cziffra Fesztivál két Kreatív Művész díjasát, ifjabb Balázs Elemért és Oláh Krisztiánt pedig az Ötpacsirta Szalonban hallhatja a nagyközönség. A kamarazene iránt érdeklődők Sandro de Palma olasz zongoraművész és Alexander Hülshoff gordonkaművész Kamarazene Európa körül című hangversenyén a MOMkultban vehetnek részt.

Lackfi-Bogányi-Bősze közös est a MOMKult-ban

Bogányi Gergely rendhagyó zongoraestjére Lackfi János író-költő és Bősze Ádám zenetudós érkezik a zongoraművészhez, akik február 20-án a MOMkultban többek között arról is beszélgetnek majd, hogy az előadóművészet mennyiben életforma, életmód és világlátás.

Részletes program: www.cziffrafesztival.hu

KultúraBudapestCziffra Fesztivál