2024.05.22, Szerda
VárkertFeszt - Könnyűzenei és egyéb kulturális programokkal ünneplik a Várkert Bazár újranyitását
Fotó: varkertbazar.hu

VárkertFeszt - Könnyűzenei és egyéb kulturális programokkal ünneplik a Várkert Bazár újranyitását

MTI

2024.05.09. 08:05

Koncertekkel, tematikus sétával, családi programokkal várják az érdeklődőket a háromnapos fesztivál során.

Fesztivállal ünnepli újranyitása tízéves évfordulóját a Várkert Bazár. A VárkertFeszt könnyűzenei és egyéb kulturális programokkal várja a közönséget május 31-től június 2-ig, majd a Várkert Bazár számos esemény színhelye lesz a nyári hónapokban is.

Öt helyszínen ünneplik meg az évfordulót

 Sikota Krisztina, a Várkapitányság vezérigazgató-helyettese elmondása szerint a háromnapos fesztivál a jubileumi évad csúcspontjaként a Várkert Bazár színes és gazdag programkínálatába nyújt betekintést, öt helyszínen.
 A VárkertFeszt koncertjei közül kiemelte Nagy Feró és a Beatrice fellépését a nyitónapon, a zenekar legújabb felállása ugyanis a fesztiválon debütál a fővárosi közönség előtt.
 A Random Trip koncertjének vendége lesz mások mellett Kovács Kati és Tátrai Tibor, a Grecsó fivérek Többet magunkról című irodalmi táncprodukciójukat mutatják be, Szulák Andrea a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával lép fel, a Besh o droM Másik Jánossal egészül ki, de fellép Szeder és Lóci is.

Családi programokkal is készülnek

Juhász Anna és Bősze Ádám irodalmi estje nagy művészek szerelmeit idézi meg Udvaros Dorottya és Klem Viktor színművészek segítségével, rendhagyó tárlatvezetésekkel tartják az YBL6 Művészeti Térben látható Vagyok, aki vagyok kiállítás finisszázsát, de lesznek filmvetítések, táncelőadások, családi programok és workshopok is.
Sikota Krisztina a Várkert Bazár nyári programjairól is szót ejtett, kiemelve, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság idejére szurkolói pontot alakítanak ki az Öntőház udvaron a Nemzeti Sporttal és az Országos Széchényi Könyvtárral együttműködve.

Kutyabarát kertmozi is működik majd

Júniustól fellép többek között az Európa Kiadó, a Keep Floyding, a Makám 40, Emilio, Deva, az Aurevoir. és Tátrai Tibor friss projektje, a godfather.; Mujahid Zoltán pedig Szécsi Pál-esttel jelentkezik, Tóth Verát vendégül látva.
A Szárazárok színpadon kutyabarát kertmozi működik nyáron, és folytatódnak az YBL POP, az Electric Lounge, a Tánc a Kertben és a Várkert Jóga sorozatok is - mondta el Sikota Krisztina.

KultúraBudapestVárkertFesztVárkert Bazár