2024.05.18, Szombat

Legjobb színésznő Vándor Éva a Humorfesztiválon

2016.03.03. 14:32

A Váci Dunakanyar Színház művészének, Vándor Évának ítélték a legjobb színésznőnek járó díjat a Thália Humorfesztiválon. A "Minden kezdet nehéz, hát még a versenyzongora" című darabban nyújtott alkotásáért nyerte el a címet, míg a darab írója-rendezője, Olt Tamás a zsűri különdíját vehette át.

A február 24 és 28. között megrendezett színházi találkozón tíz előadást mutattak be, köztük a "Minden kezdet nehéz, hát még a versenyzongora" című darabot, amelyben kimagasló alakításáért díjazták a váci teátrum színművészét. A darab írója-rendezője, Olt Tamás pedig a zsűri különdíját érdemelte ki.
A vígjáték - a Nemzeti Színházzal kötött együttműködés keretében - a Váci Dunakanyar Színház első saját előadása, vagyis ősbemutatója volt. Aki kíváncsi az előadásra, az márciusban is megnézheti azt.

A darab egy fiatal író, Viktor viharos szakításával veszi kezdetét. Ez már ki tudja, hányadik, és ki tudja hányadik viharos. Gyökeres változást vett életében új társa a hozzá szegődött bassett hound, Brúnó. Az együttélési normákról alapvetően mást gondoló Brúnó és gazdája egy sor kalamajkába keveredik, s közben a különös véletlen folytán Viktor találkozik egy régi osztálytársával, a házasságában a boldogság hajdani ígéretét kereső Dorkával. Vitathatatlanul izzani kezd közöttük a levegő…Egy igazi fiatalos, romantikus komédia kerekedik a történetből, semmi esetre sem csak fiataloknak.

A darab írója, Olt Tamás, a nemrégiben Mensáros-díjjal kitüntetett fiatal színész, rendező és szerző, jelenleg a Nemzeti Színház művésze. Korábbi előadásait (Absinth, Hét randi), amelyeket nemcsak szerzőként, hanem rendezőként is jegyez, országszerte bemutatták már, s óriási közönségsikernek örvendenek. 
Legújabb produkciója a Váci Dunakanyar Színház és a Nemzeti Színház koprodukciójában, s a saját rendezésében valósult meg. Az előadás, amely műfaját tekintve romantikus komédia. Szerethető karakterei igazi jutalomjátékot kínálnak a színészeknek. 

forrás: vac.hu / thalia.hu

fotó: 7ora7.hu
 

Galéria

VácKultúraVáci Dunakanyar Színház