2024.02.24, Szombat

Munkáltatói Fórum Cegléden

2016.01.18. 10:05

Hirdetés

Nagy érdeklődést kiváltó munkáltatói fórumot tartott a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya a ceglédi városháza dísztermében.

Dr. Terbe-Szabó Csilla hivatalvezető köszöntötte az egybegyűlteket és ismertette, hogy a vonatkozó jogszabály értelmében tavaly áprilisban nálunk is megszűnt a Munkaügyi Kirendeltség elnevezés, az intézmény a hivatal egyik osztályaként működik tovább. A munkaügyi szervezetük hatásköre nem módosult és illetékességi területük is változatlan maradt, ahhoz 15 település tartozik a Ceglédi és a Nagykőrösi járásokban. Az új osztályuk vezetője Vőneki Judit lett. A hivatalvezető asszony ismertette: "A rendezvény célja az, hogy információt nyújtson a munkaerő-piac aktuális helyzetéről, az igénybe vehető támogatásokról, kiemelten az Ifjúsági Garancia projekt nyújtotta támogatási lehetőségekről, és közvetlen konzultációs lehetőséget biztosítson a munkaerő-piacon szereplő mikro-, kis-, és középvállalkozások számára."

Vőneki Judit, a Ceglédi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály vezetője bemutatta a térség munkaerő-piaci helyzetét. A munkáltatói fórumot "Aktualitások a munkaügyi ellenőrzés területén" című előadásával Gajdos Nándor, a Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkaügyi Ellenőrzési Osztályának vezetője folytatta. A Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési főelőadója Tóth Ferenc tájékoztatást tartott "A duális képzési rendszer bemutatása" címmel.

A munkáltatói fórum második részében "A munkavédelem jelentősége és a területet érintő jogszabályváltozások" címmel tartott előadást a Pest Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi Ellenőrzési Osztály munkatársa, Zalay Attila munkavédelmi felügyelő. A fórum utolsó előadója Sáfár Anita, a Pest Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály projektvezetője ismertette az Ifjúsági Garancia kiemelt projektnek a támogatási lehetőségeit a mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.

forrás: cegled.hu

Galéria

Helyimunkaerőpiacmunkaügymunkaügy