2024.04.19, Péntek

Kétszáz pincészet boraival ismerkedhetünk meg vasárnapig a budai Várban

MTI

2016.09.08. 13:03

Elindult a 25. Budapest Borfesztivál, ahol kóstolók és interaktív programok segítségével bemutatásra kerül a magyar borok sokszínűsége, miközben szüreti felvonuláson és koncerteken is részt vehetünk.

Hirdetés

Több mint kétszáz hazai és külföldi pincészet borai, számos gasztronómiai kiállító kulináris kínálata, koncertek, borkóstolók és további változatos programok várják a 25. Budapest Borfesztiválra látogatókat csütörtöktől vasárnapig a budai Várban. A Magyarország legnagyobb borszakmai rendezvényén kiállító számtalan borászat az ország legtöbb borvidékét és szőlőfajtáját megismerteti a közönséggel.

A Pár Borpár című kóstolókon az előre meghirdetett borpárok bemutatásával a borászok szakmai érdekességeket tárnak a jelentkezők elé saját standjuknál. A Taste of Hungary szakmai program elsődleges célja pedig az, hogy szigorúan válogatott borokon keresztül, tematikusan kialakított kóstolóútvonalak segítségével felhívja a figyelmet a magyar borok sokszínűségére, a helyi szőlőfajták és hazai borstílusok sajátosságaira.

Világzene, népzene, néptánc és jazz egyaránt hallható lesz a borfesztivál színpadain, többek között olyan fellépőkkel, mint a Csík Zenekar és Szabó Balázs Bandája. Vasárnapra hirdették meg a szüreti felvonulást, amely a budai Vár utcáin a régmúlt szüreti mulatságait idézi fel. A menetet a borrégiókból érkező, egyedi népviseletben pompázó néptánc- és hagyományőrző együttesek, Magyarország borvidékeinek elöljárói, borrendek, borbarát egyesületek tagjai alkotják.

A Butlers Borkvíz Bár interaktív sátrában számtalan, borral kapcsolatos érdekesség fedezhető fel, a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága pedig abban segít, hogy bárki megtanulja megkülönböztetni a hibás bort az egészségestől.

HívogatóborfesztiválgasztronómiaBudai Vár