2024.04.24, Szerda

Karácsonykor a börtönök lakói is jótékonykodnak

MTI

2016.12.19. 08:15

A büntetés-végrehajtás jóvátételi rendezvénysorozatot indított a 29 hazai börtön ötszáz fogvatartottjának: az adventi időszakban a rabok önkéntes programokkal és adományokkal segítik a rászorulókat.

Hirdetés

Orosz Zoltán, a szervezet szóvivője szerint a tettük következményeiért felelősséget vállaló elítéltek egy része lehetőséget kap a börtön falain kívüli munkavégzésre, így társadalmilag hasznos tevékenységük alkalmas arra is, hogy csökkentsék a fogvatartottakkal kapcsolatos előítéleteket. Kivétel nélkül minden börtön szervez valamilyen adventi és karácsonyi műsort, jóvátételi programot.

Az önkéntesen vállalt programok során óvodák, iskolák, gyermek- és idősotthonok szépülnek meg, de ünnepi műsorral és ajándékokkal is meglepik az érintett intézmények lakóit. Több mint harminc esetben adnak elő műsort, több város és község karácsonyfáját díszítik fel, sőt rászorulókat is segítenek adományaikkal.

A Budapesti Fegyház és Börtön fogvatartottjai kecskéket és juhokat etetnek a Rex Állatsziget budapesti telephelyén 2016. december 17-én. (MTI)

A fogvatartottak mellett a büntetés-végrehajtás teljes személyi állománya is fontosnak tartja az adományozást: a szervezet az ország minden börtönét érintő adománygyűjtési akciót indított. Munkatársaik tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú könyveket és játékokat gyűjtenek a Mikulásgyárnak.

jótékonyságOrszágoskarácsonybörtön