2024.04.20, Szombat

Kétszázezredik látogatóját fogadta a Magyar Mezőgazdasági Múzeum

pestpilis.hu

2016.12.20. 09:10

Az utóbbi években jelentősen megnőtt a városligeti múzeumba látogatók száma: az intézmény fenntartója és a múzeum vezetése szerint mindez az új attrakcióknak és programoknak köszönhető.

Hirdetés

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum kétszázezredik látogatóját fogadta a Vajdahunyadvárban. Dr. Borzi Márta családjával érkezett az intézménybe: Fazekas Sándor, az agrártárca minisztere és Estók János, a múzeum főigazgatója köszöntötte őt. Hungarikumokat tartalmazó ajándékcsomagot, az intézmény valamennyi rendezvényére szóló egyéves ingyenes belépőt, valamint a múzeum keszthelyi Majormúzeumába belépést biztosító ingyenes hétvégi jegyet adtak át a látogatónak.

A Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában működő múzeum közgyűjteményi feladatait hatékonyan egészítik ki az állandó és időszaki kiállítások szervezett tárlatvezetései, a rendezvények, múzeumpedagógiai foglalkozások, valamint az új attrakciók: a múzeum látogatható tornyai és terasza.

A Nyitott kapuk program a múzeum állandó és időszaki kiállításainak látogatottságát is jelentősen növelte. Az immár két éve tartó dinamikus megújulási folyamat az éves látogatottsági adatokban jól megfigyelhető: az intézmény látogatottsága 2015-ben több mint 50 százalékkal nőtt az előző évihez képest. Míg 2014-ben 90.000 fő volt a látogatók száma, addig ez 2015-ben már meghaladta a 150.000 főt. 2016-ban pedig a korábbi évek látogatószámát is sikerült felülmúlni.

Az agrártárca és a múzeum vezetése is arra törekszik, hogy az eddig elért látogatószámok tovább növekedjenek, és a múzeumba érkező látogatók közös élményekkel gazdagodva tölthessék el szabadidejüket a városligeti Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

OrszágosFöldművelésügyi Minisztériummúzeum