2024.02.25, Vasárnap

Péntek este döntőznek a Felszállott a páva legjobbjai

mti

2016.12.16. 10:12

Négy kategóriában hirdetnek győztest a Duna Tv által közvetített fináléban.

Hirdetés

Péntek este rendezik a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor döntőjét, amelyet a Duna televízió élőben közvetít. A döntőben a Cickom Énekegyüttes, Horváth Áron, a Jászság Gyermek Néptáncegyüttes, Albert Csaba, a Dusnoki Aprók Néptáncegyüttes, Erdélyi Luca, a Sarjú Banda, Molnár Bence, a Csali Gyermek Néptáncegyüttes és a Mérai Cifra Néptánccsoport áll színpadra.

A műsorban a 6-14 éves fiatalok négy kategóriában mutathatják meg tehetségüket: külön versenyeznek a néptáncegyüttesek; az énekes szólisták és énekegyüttesek; a hangszeres szólisták és zenekarok; a táncos szólisták és táncospárok.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), valamint a Hagyományok Háza negyedszer megrendezett tehetségkutatójának döntőjében választják ki a kategóriák győzteseit.

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a Nemzet Művésze. A tagok: Timár Böske táncművész, a Csillagszeműek művészeti igazgatója; Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa; Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes; Kocsis Enikő Harangozó-díjas táncművész, a Fitos Dezső társulat művészeti vezetője és Berecz István, az első Fölszállott a páva győztese, kétszeres aranysarkantyús táncos.

Országoszenemagyarságnépzenenépművészet