2024.03.28, Csütörtök

Luxusszálloda nyílik a Balettintézet egykori épületében

businesswire.com

2017.01.18. 16:26

Az Andrássy úton álló Drechsler-palotában nyílik meg 2020-ban a W Hotels lánc ötcsillagos szállodája. Az épületet a megnyitásig teljes egészében renoválják.

Hirdetés

A Marriott International szállodalánchoz tartozó W Hotels Worldwide kedden bejelentette, hogy megállapodott a luxemburgi illetőségű Constellation Hotels Holding egyik vállalatával, a QPR Properties Kft.–vel az ikonikus W Hotels brand magyarországi, világörökségi helyszínen történő debütálásával kapcsolatban: az Andrássy út 25. alatt megnyílik a W Budapest – értesült a businesswire.com.

A hotel otthona a neoreneszánsz stílusú, Lechner Ödön és Pártos Gyula által tervezett Drechsler-palota lesz, amely 1949-től 2002-ig a Balettintézetnek adott otthont, a felsőbb szinteken található polgári lakásokat pedig államosították és feldarabolva bérlakásokká alakították át. Az épület 1997-ben magánkézbe került, s immár több mint egy évtizede üresen áll. Az utolsó tulajdonosváltás 2014-ben történt, amikor megvásárolta egy luxemburgi cég, amely mögött Jassim Bin Hamad Bin Jassim Bin Jaber Al Thani sejk áll, aki a Katari Iszlám Bank, a világ ötödik legnagyobb iszlám pénzintézetének elnöke és számos más nemzetközi cég igazgatóságának tagja.

Az épület a szálloda 2020-as megnyitásáig teljes renováláson esik át. A W Budapestben 162 szoba és lakosztály kap majd helyet, köztük egy elnöki lakosztály is. A vendégek és a látogatók rendelkezésére áll majd egy étterem, egy bár, a W Living Room-nak nevezett modern lobby, három rendezvényterem, gyógyfürdő, medence és egy fitness center is.

A W Hotels portfóliójába világszerte 50 hotel tartozik, s a cég célja, hogy ez a szám 2020-ra 75-re nőjön. Európán belül eddig hét város, Isztambul, Barcelona, Szentpétervár, London, Párizs, Verbier és Amszterdam büszkélkedhet W hotellel. A W Budapest a lánc második közép-európai hotelje lesz a szerbiai W Belgrade 2019-es megnyitása után.

Országosépületfelújításszállodaberuházás