2024.04.23, Kedd

Idén az adatbányászat mentette meg a Torkos Csütörtököt

clementine.hu

2017.02.28. 14:02

Március 2-én ismét lesz Torkos Csütörtök, azonban központi szervezés és honlap hiányában az éttermek egyedileg hirdették meg az akciókat. A Clementine Consulting interaktív térképre gyűjtötte a résztvevőket.

Hirdetés

Idén először már nem gyűjtik központi oldalra a Torkos Csütörtökben résztvevő vendéglátóhelyek ajánlatait, spontán módon folytatódik a közkedvelt éttermi kezdeményezés. Ez azt jelenti, hogy mindenhol külön kellene érdeklődni az elérhető akciókról.

Egy adatbányászattal foglalkozó cég, a Clementine Consulting szövegbányászai azonban nem szerettek volna lemaradni az akciókról, és más torkoskodásra vágyókat sem akartak cserben hagyni, ezért a Google keresési találatinak elemzésével létrehoztak egy kisebb éttermi adatbázist a résztvevő helyekből: interaktív térképen gyűjtötték össze a Torkos Csütörtök kapcsán 2017. március 2-án magas kedvezményt kínáló éttermeket.

A Clementine szöveganalitikai technológia felhasználásával létrehozott éttermi adatbázisa bárki számára elérhető és teljesen ingyenes. A térképen akár utcai nagyításban is megtalálhatóak a torkos csütörtök kezdeményezésben résztvevő éttermek.

OrszágosTorkos Csütörtök