2024.04.27, Szombat

Negyedik a Postagalamb Olimpián a magyar csapat

cegledipanorama.hu

2017.02.09. 13:57

A 44 galambból álló magyar küldöttségből ötöt a százéves ceglédi A-02 klub nevelt ki.

Hirdetés

Brüsszelben tartották a világ postagalambászainak találkozóját, a 35. Postagalamb Olimpiát január 27-29. között. A kétévente megrendezett eseményen idén a nyolc sportkategóriában 417 galambot, a 4 standard (hímek, tojók, fiatal hímek, fiatal tojók) kategóriában pedig 174 galambot vonultattak föl a világ számos országából. A nemzetek barátságát jelképező verseny jó alkalom volt arra, hogy a világ galambászai kicseréljék tudásukat, megbeszéljék tapasztalataikat és bemutassák legeredményesebb postagalambjaikat.

A nemzetek rangsorában a 4. helyen végzett a magyar csapat. Óriási eredmény a megalakulásának 100. évfordulóját ünneplő ceglédi A-02 Postagalamb Civilszervezetet számára, hogy öt olyan galamb is részese volt ennek a szép sikernek, amely a klubot képviselte:

  • sport „A” kategóriában Józsa János 34-36.,
  • sport „D” kategóriában Fehér Mihály 25.,
  • sport „F” kategóriában Józsa János 9.,
  • standard kategóriában Zsíros Miklós 59. helyezést ért el az Olimpián.

A ceglédi klub szerint ezektől a galamboktól olyan értékeket tanulhatunk, mint bátorság, a cél sikeres eléréséhez szükséges felkészülés és hűség a lakóhelyükhöz illetve a párjukhoz. Remélik, hogy a ceglédi galambászok nemzetközi sikere felkelti az érdeklődését néhány ceglédi fiatalnak és kedvet kapnak a versenyzéshez. Kitartó munkával, galambok iránti gondoskodással, türelemmel és a kellő tapasztalat megszerzésével ők is nevelhetnek olimpiai bajnok galambot.

CeglédOrszágosversenyállatok