2024.04.19, Péntek

Ismét lesz magyar előadója a világhírű TED konferenciának

MTI

2017.03.12. 16:19

Kocsis Tamás webfejlesztő olyan ismert személyek mellett szerepel az idei előadók között, mint Garri Kaszparov sakknagymester és Elon Musk amerikai üzletember.

Hirdetés

A TED New-York-i központja a hétvégén tette közzé az áprilisi 24-én kezdődő, TED2017 - The future you című ötnapos vancouveri rendezvényének előadói névsorát. A 74 fős listán Garri Kaszparov sakknagymester és Elon Musk amerikai üzletember mellett egy magyar résztvevő is szerepel.

A 32 éves Kocsis Tamás egy internetes cenzúrát megnehezítő hálózati megoldása révén vált ismertté. A középiskolai végzettséggel rendelkező informatikus fejlesztése azért különleges, mert internetes kapcsolat nélkül is lehetővé teszi az egyszer már letöltött weblapok elérését, és a számítógépek közötti kommunikációs lehetőségeket kihasználva a terjesztését is. A fejlesztés iránt Kínából, Oroszországból és Brazíliából is érdeklődnek - közölte az IThon.info honlap.

A TED-konferenciát 1990 óta minden évben megszervezik. Az előadások legfeljebb 18 percesek lehetnek, és olyan gondolatokról szólnak, amelyekkel a szervezők szerint érdemes megismerkednie a világnak. TEDx néven már több országban, így Magyarországon is rendeznek kisebb előadássorozatokat, azonban az amerikai kontinensen tartott csúcsrendezvényen eddig csupán két magyar, Polgár Judit nemzetközi sakknagymester és Csíkszentmihályi Mihály pszichológus szerepelhetett előadóként.

A belépőjegyek ára a 2017-es rendezvényre 17 ezer amerikai dollár, de már mind elkelt. A vancouveri nézőtéren csak 1200 ember foglalhat majd helyet, de később a TED honlapján bárki ingyenesen, akár magyar feliratozással is megtekintheti az előadásokat.

Országoselőadáskonferenciainformatika