2024.03.29, Péntek

Ne csak karácsonykor jótékonykodjunk: tartós élelmiszert gyűjt a Katolikus Karitász

MTI

2017.03.18. 14:12

Vasárnaptól egy héten keresztül zajlik országszerte a Tartós szeretet akció a katolikus templomokban.

Hirdetés

A Tartós szeretet címmel meghirdetett országos gyűjtés során a hívek a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat. Emellett 16 egyházmegyei karitász központban és további hét gyűjtőponton várják a segélyszervezet munkatársai a felajánlásokat. Bármilyen tartós élelmiszer, liszt, cukor, rizs, tészta, búzadara, olaj, konzervek, zacskós leves, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea leadható, akár 1 kilogramm liszt is segítség.

Az adományokat a Katolikus Karitász önkéntesei személyesen juttatják majd el a rászorulóknak, átlagosan 8-10 kilós csomagok formájában. A kisgyermekes családok csomagjait a csoportok édességgel, apró ajándékokkal is kiegészítik.

Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatnak a hívek a karitász segítő munkájába, az 1356-os adományvonal hívásával 500 forinttal járulnak hozzá a rászorulók megsegítéséhez.

A tartósélelmiszer-gyűjtést a segélyszervezet minden évben megszervezi, tavaly 186 tonna élelmiszer gyűlt össze, amelyből több mint 25000 családnak, idős, beteg, egyedülálló embernek tudtak segíteni. A karitász központok és a gyűjtőpontok címei megtalálhatók a karitasz.hu oldalon.

jótékonyságOrszágoskaritatívkatolikustartós élelmiszer