2024.07.22, Hétfő

Új lehetőségek nyílnak meg az Erzsébet-programon belül

kormany.hu

2017.05.29. 08:23

Három új lehetőség nyílik meg az Erzsébet-programon belül, vasárnaptól a nagyszülők és az unokák, az egyszülős családok, valamint a két gyermeket nevelő családok is jelentkezhetnek az Erzsébet-programra

 

A nagyszülők és az unokák pályázat keretében tölthetnek együtt egy hetet az Erzsébet-program keretein belül. A másik lehetőség az egyszülős családokat célozza,  az is pályázhat, aki egyedül neveli gyermekét vagy gyermekeit, és a kétgyermekes családok is jelentkezhetnek a programba - jelentette be Novák Katalin a gyereknapon, a Családok budapesti világtalálkozójának záró rendezvényén.

 

 

Mindhárom esetben vasárnaptól lehet beadni a jelentkezéseket.

 

Novák Katalin kiemelte, a turizmusban a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve meghirdetik a családbarát turizmust. A kormány azt akarja elérni, hogy minden vendéglátóhelyen, szállodában legyenek tekintettel a kisgyermekkel vagy nagyszülőkkel érkezőkre.

A kormány arra törekszik, hogy jövőre a turizmus is valóban családbarát legyen.

 

Emlékeztetett arra is, hogy 2018 Magyarországon a családok éve lesz. Novák Katalin bízik abban, mindenki érezni fogja majd, hogy Magyarországon a családok vannak a középpontban.

 

OrszágoscsaládEmberi Erőforrások Minisztériumacsaládbarát turizmus