Több mint 100 közép- és felső kategóriás étterem várja az érdeklődőket hétfőtől az Országos Étterem Héten.
A 13. alkalommal megrendezett Országos Étterem Héten összesen 114 közép- és felsőkategóriás étterem kínálja 3300 forintos áron 3 fogásból álló menüsorát, néhány gourmet étteremnél pedig 4900 forintos áron érhetőek el az erre az alkalomra összeállított menük.
Ismét a legkülönfélébb ízvilágokat sorakoztatják fel: a tradicionális magyar fogásokon túl az igazi ínyencek megkóstolhatják például az olasz, a francia, az amerikai, az ázsiai vagy akár a grúz konyha jellegzetességeit is. A hagyományostól eltérő alapanyagok között néhány étterem kínálatában megtalálható lesz például a fürj, az Angus marha, a szarvas nyak, illetve még a cápahús is – tájékoztattak a szervezők.
A program iránti fokozott érdeklődés miatt több étterem teltházas, de korlátozott számban újabb helyeket szabadítottak fel a weboldalon előzetesen asztalt foglaló vendégek számára. A vendéglátóhelyeken limitáltak a helyek, foglalni kizárólag online lehet.
A legutóbbi, tavaszi fordulóban rekordszámú, 26 ezer vendég vett részt az egyhetes kulináris programban, és a résztvevők 5 pontos skálán 4,59 pontra értékelték a vendéglátóhelyek teljesítményét.
Az egyhetes program szervezőinek célja, hogy felhívják a figyelmet a magyar konyha sokszínűségére, illetve hogy az egyedi áron kínált menükkel olyanokat is mozgósítsanak, akik csak ritkán vagy sosem járnak étterembe.
A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, és Belgium, Luxemburg, Ausztria, Olaszország, Kína és Szingapúr után 2011 óta Magyarországon évente kétszer is megszervezik.