2024.04.27, Szombat
Több mint 1 millió éves e-matricát adtak el január utolsó hetében
Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Több mint 1 millió éves e-matricát adtak el január utolsó hetében

MTI

2019.01.30. 16:19

Továbbra is a megyei matrica az idény slágerterméke, de egyre többen vásárolják a hosszabb utazásra lehetőséget adó országos változatot.

Hirdetés

Január utolsó hetében több mint 1 millió éves autópálya-matricát értékesítettek, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. eddig mintegy 290 ezer éves országos és 790 ezer éves megyei matricát adott el - derül ki a szervezet közleményéből.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a 2018-as e-matricák csak január 31-én éjfélig használhatóak, ezzel a határidővel több mint 2,3 millió e-matrica jár majd le.

Bartal Tamást, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója kifejtette, hogy továbbra is a megyei matrica az idény slágerterméke, de egyre többen vásárolják a hosszabb utazásra lehetőséget adó országos változatot.

Megyei matricából 2 százalékkal, az országosból 9 százalékkal többet adtak el idén az előző év azonos időszakához képest.

A matricák gyors megvásárlásához az https://ematrica.nemzetiutdij.hu/ oldalon lehetséges, ahol csak a matrica árát kell megfizetni, kényelmi díjat nem számolnak fel.

Országose-matricaautópálya