2024.03.28, Csütörtök
Atlétikai vb - 2023 forintért lehet vidékről Budapestre utazni a vb alatt
Fotó: MTI/Kovács Attila

Atlétikai vb - 2023 forintért lehet vidékről Budapestre utazni a vb alatt

MTI

2023.05.03. 10:35

VB2023 elnevezéssel kedvezményes jegyet vezet be a MÁV-Volán-csoport Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére, az augusztusi budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokságra.

Hirdetés

Ezt Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. vezérigazgatója jelentette be kedden a Nyugati pályaudvaron megtartott sajtótájékoztatón, amely után a fenntarthatóság és a vb sikeres lebonyolítása érdekében együttműködési megállapodást kötött az eseményt szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. a MÁV-Volán-csoporttal.

A vezérigazgató hozzátette: a szimbolikus, maximum 2023 forintos jegy augusztus 18. és 27. között a Budapestre történő utazásra, míg a visszautazásra augusztus 19. és 28. között lesz érvényes.

A jegy az ország bármely pontjáról a MÁV-START és GYSEV járatokon, a helyszínhez legközelebb eső vasútállomásig (azaz Kelenföld állomásig, valamint a Déli, Keleti és Nyugati pályaudvarokig), a Volánbusz esetében az ország bármely pontjáról Budapestre (pl. Budapest-Népliget, Budapest-Stadion), és a budapesti elérést biztosító vasútállomásra, a MÁV-HÉV esetében Budapest közigazgatási határáig történő helyközi utazásra, illetve minden esetben a kiindulási helyre való visszautazásra jogosít.

Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója elmondta, hogy külföldről Pakisztán már a 75. ország, ahonnan érkeznek nézők a budapesti eseményre. Hangsúlyozta, hogy a vidéken lakó magyar sportkedvelők számára is igyekeznek megfizethetővé és elérhetővé tenni a világbajnokságot. Példaként megemlítette, hogy a 2023 forintos utazási jegy mellett a 4500 forintos "Hétköznapi hős" belépővel együtt összesen 6523 forintért lehet megtekinteni augusztus 20-án a vb délutáni programját - benne a 100 méteres férfi síkfutás döntőjét -, majd a tűzijátékot. Akik pedig a délelőtti versenyekre is kíváncsiak, a stadion büféjében ebédelve - ahol ársapkát alkalmaznak - is kihozhatják a költségeket 10-11 ezer forintból.

A VB2023 jegyet várhatóan már 30 nappal az esemény előtt meg lehet vásárolni

Pafféri Zoltán tájékoztatása szerint a VB2023 jegyet várhatóan már 30 nappal az esemény előtt meg lehet vásárolni a MÁVapplikációban, a későbbiekben pedig a MÁV-START jegykiadó automaták Térségi és városi jegyek menüpontjában, a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz jegypénztárakban, valamint a Volánbusz helyközi autóbuszok fedélzetén is elérhető lesz. A jegy vonatokon csak 2. kocsiosztályon érvényes, feláras vonaton a szükséges felárat (például InterCity vonaton a helyjegyet), vagy emelt szintű szolgáltatást biztosító autóbuszon a távolsági kiegészítő jegyet meg kell hozzá váltani.

A sajtótájékoztatón részt vett Szabó Nóra, aki idén a maratoni távon új országos csúcsot (2:28:25 ó) állított fel. Amint az MTI-nek elmondta, az a célja, hogy a vb-n 2 óra 29 perc körüli eredménnyel teljesítse a 42,195 kilométeres távot, ami szerinte nem lesz egyszerű, mert a budapesti pályát nehezebbnek érzi a sevillainál, ahol a rekordot felállította. A helyezést tekintve szeretne az első 20-ba kerülni. Hozzátette, örül annak, hogy a mosonmagyaróvári rokonai is kedvezményesen jöhetnek a fővárosba, megtekinteni a versenyzését.

OrszágosNemzeti Atlétikai StadionAtlétikai vbMÁVVolánbusz Zrt.