2024.03.29, Péntek
4,5 milliárd támogatást nyertek a Pest megyei vállalkozások
Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

4,5 milliárd támogatást nyertek a Pest megyei vállalkozások

MTI

2019.01.14. 10:46

A fejlesztés keretében telephelyépítés és bővítés is megvalósul, az idei évben induló pályázatok pedig az eszközbeszerzést és a csatorna-korszerűsítést is lehetővé teszik.

Hirdetés

Összesen 87 Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el több mint 4,5 milliárd forintot saját telephelyének fejlesztésére.

A beruházások keretében több mint 46 ezer négyzetméternyi új telephely épülhet és közel 31 ezer négyzetméternyi telephely újulhat meg. A fejlesztések várhatóan több mint 200 új munkahely létrejöttét, valamint közel 1500 meglévő munkahely megtartását is elősegítik – tájékoztatott Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

A pályázat 2018 májusában jelent meg, melynek fő célja a telephelyek infrastruktúra-fejlesztésével a vállalkozások üzleti környezetének javítása. A legmagasabb igényelhető támogatási összeg 100 millió forint volt.


További pályázatok indulnak 2019-ben a Pest megyei vállalkozásoknak

Az idei évben további fejlesztésekre is pályázhatnak a Pest megyei települések és vállalkozások. Január 23-tól 4 milliárd forint értékben pályázhatnak a helyi települések csatorna-korszerűsítésre, február 20-tól pedig eszközbeszerzésekre nyerhetnek támogatást a vállalkozások 4,5 milliárd forintért.

Az idei évben megjelenhetnek a turisztikai attrakciók és szálláshelyek fejlesztését célzó pályázati kiírások is, valamint a Pest megye hátrányos helyzetű térségeit támogató pályázatok is.

Pest megyepályázatokvállalkozásfejlesztés