2024.02.24, Szombat
Nyolcvanszázalékos kihasználtsággal működnek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fővárosi hajléktalanszállói
Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat / Facebook

Nyolcvanszázalékos kihasználtsággal működnek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fővárosi hajléktalanszállói

MTI

2023.12.02. 10:00

Az elmúlt napokban átlagosan nyolcvanszázalékos kihasználtsággal működtek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti hajléktalanszállói. A szervezet a hideg időben fokozott odafigyelést kér az utcán élő emberekre.

Hirdetés

A segélyszervezet mindenkit arra kér, figyeljen oda az utcán éjszakázó emberekre és a nem vagy rosszul fűtött épületekben élőkre. Ha földön fekvő, átázott ruhájú embert látnak, lépjenek oda hozzá, és szükség esetén hívják a diszpécserszolgálatot, Budapesten a 06 1 338 41 86-os számon vagy a 112-es segélyhívót.

A szeretetszolgálat a fővárosban a budai oldalon felel a hajléktalanellátásért

Szociális munkásaik naponta legalább 600 emberrel találkoznak, hat nappali melegedőjükben 500-an tudnak napközben segítséget kérni, hat szállást nyújtó intézményükben pedig 300 embert tudnak elhelyezni.

A téli krízisidőszakban férőhelyhiány miatt senkit nem küldenek el, szükség szerint ideiglenes szükségszállásokat nyitnak.

A hideg időben a szeretetszolgálat kilenc utcai gondozószolgálata és krízisautójuk szociális munkásai a legelszántabb szabadban éjszakázó embereket is igyekeznek rávenni, hogy fogadják el a segítséget, és menjenek fűtött intézménybe.

Az MMSZ a fővárosban a szállást nyújtó intézmények és nappali melegedők mellett működtet 24 órás egészségügyi centrumot, fertőtlenítő fürdető állomást, valamint két lábadozót, ahol egészségügyi problémával élő hajléktalan emberek gyógyulhatnak.

HelyiMagyar Máltai SzeretetszolgálatBudapest