2024.04.19, Péntek

Több mázsa almát oszt szét Pest megyében a katolikus karitász

cegledipanorama.hu, caritas.vaciegyhazmegye.hu

2016.10.15. 11:25

Október 10-én a Váci Egyházmegyei Karitász munkatársai a helyi karitászcsoportok együttműködésével megkezdték az almaosztást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által támogatott program keretében.

Hirdetés

Az első kamion Abonyba érkezett, innen vitték tovább az almát a környező településeken működő karitászcsoportok rászorulóknak való kiosztásra. Október 11-én például a Tápiógyörgyei Karitászcsoport 100 karton almát osztott ki a rászorulóknak.

Cegléd óvodáiban a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat osztotta ki az almákat, a Ceglédi Karitászhoz eljuttatott szállítmányból. Az intézmények egyenként 8-10 láda almát kaptak, összesen körülbelül hat mázsát.

„Az óvodákban éppen ilyentájt tartanak zöldség- és gyümölcsnapot, így kifejezetten örültek a váratlan adománynak” – mondta Jakab István, a nemzetiségi önkormányzat elnöke. „A Malom téri, a Deák, a Szép utcai, a Szűcs-telepi és az Ugyeri óvodába, valamint iskolába vittünk almát.”

kép: cegledipanorama.hu

Jakab István azt is hozzátette:  nemcsak a romák támogatását, képviseletét tartják feladatuknak, hanem tevékenységükkel a város egész lakosságának segíteni szeretnének, ahogy a többszöri szemétszedő akciókkal és az ingyenes adventi koncerttel, élelmiszercsomag-osztásokkal, úgy a mostani almaosztással is.

CeglédPest megyekaritatívVáci egyházmegyeTápiógyörgyeAbony