2024.04.20, Szombat
Gödöllő aratott a Pest megyei sportkarácsonyon
Gödöllő-Facebook

Gödöllő aratott a Pest megyei sportkarácsonyon

Gödöllő-Facebook

2016.12.10. 08:30

December 9-én rendezték az idei Sportkarácsony díjátadó ünnepséget a Pest megyei Önkormányzat dísztermében, a budapesti Városház utcában.

Hirdetés

Az ünnepségen először azon Pest megyei kötődésű paralimpiai és olimpiai sportolókat díjazták, akik pontszerző helyen végeztek a nyári riói ötkarikás játékokon.

Ezt követően került sor a megyei díjak átadására. Gödöllőre összesen hét díj került:

  • Az év legeredményesebb általános iskolája a 2016-os Diákolimpiai versenyeken elért pontok alapján a gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola lett, míg a szintén gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola a második díjat kapta ebben a kategóriában.
  • A középiskolák között a váci Boronkay Gimnázium mögött a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium végzett a második helyen, míg a gödöllői Török Ignác Gimnázium a Diákolimpiai versenyeken gyűjtött pontok alapjàn a harmadik legeredményesebb intézmény lett ebben a kategóriában.
  • Az év testnevelője kategóriában az általános iskolák között a Hajós Alfréd Általános Iskola pedagógusa, Ács Tibor győzött, míg a középiskolák versengésében a Premontrei tanára, Mácsár Gyula vehette át a legjobbnak járó megtisztelő díjat.
  • A gödöllői díjazottak sorát Szabados István csapata, a Gödöllői Röplabda Club leány ifjúsági együttese zárta, akik a országos ifibajnoki címüknek köszönhetően a megye legjobb utánpótlás csapata díjban részesültek.
GödöllőPest megyesportdíjak