2024.04.16, Kedd

Budafok-Tétény lett a Tomori Pál Főiskola székhelye

budafokteteny.hu

2017.02.16. 08:19

A felsőoktatási intézmény 12 éve működik, s hallgatóinak már mintegy 80 százaléka a XXII. kerületi helyszínen tanul. Idén először osztottak diplomát angol nyelvű képzésük keretében is.

Hirdetés

A Tomori Pál Főiskolán idén januárban 19. alkalommal rendeztek diplomaátadó ünnepséget, melynek keretében 75 hallgató vehette át a végzésről szóló dokumentumot. Az eseményen dr. Meszlényi Rózsa, a főiskola rektorasszonya bejelentette, hogy az ünnepség két okból is különleges a 12 éves főiskola történetében: most először vehették át külföldi diákok a diplomájukat, akik a főiskola angol nyelvű, Business Administration and Management szakán végeztek. A másik különlegesség pedig az, hogy 2017. február 1-től Budafok-Tétény szolgál a Tomori Pál Főiskola székhelyéül. Mivel a hallgatók 70-80 százaléka a budapesti képzőhelyen tanul, indokolttá vált a székhelyváltás. Az intézménynek Kecskeméten és Kalocsán vannak még oktatási helyszínei.

Meszlényi Rózsa a helyi Promontor Televíziónak elmondta, hogy az intézményen folyó képzés fő előnye a kiscsoportos oktatás, mely során személyre szabott feladatokat tudnak adni a hallgatóknak. A 2017. szeptemberben kezdődő gazdálkodás és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás, nemzetközi tanulmányok és szabad bölcsészet képzésekre február 15-ig lehetett jelentkezni. A költségtérítési díj nappali tagozaton 190.000 Ft/félév, levelező tagozaton 175.000 Ft/félév. Emellett indulnak még szakirányú továbbképzések (másoddiplomás szakok) és felsőoktatási szakképzési szakok is a budapesti képzőhelyen.

A Budafok-Tétényi campus befogadóképessége lehetővé teszi, hogy minden nappali tagozatos hallgató kollégiumi férőhelyet kapjon, melynek ára a budapesti albérletárakkal összehasonlítva hallgató- és pénztárcabarát.

Pest megyefelsőoktatásBudafok