2024.04.20, Szombat

Két hét múlva valóban elindulnak a Dunakanyar éjszakai buszjáratai

szentendre.hu

2017.06.02. 17:16

Több éves egyeztetés után eredményre vezetett a szentendrei városvezetés lobbizása, a buszok hétvégente járnak majd, ami szélesebb közönségnek is elérhetővé teszi a város nyári kulturális programjait.

Hirdetés

A Volánbusz Zrt. arról tájékoztatta a szentendrei önkormányzatot, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium engedélyezte a Dunakanyar településeinek kiszolgálására tervezett éjszakai autóbuszjáratok közlekedését. Így 2017. június 16-a és szeptember 3-a között hétvégenként kísérleti jelleggel megindul az éjszakai járatok közlekedése.

A Szentendréről 0:15 órakor Budapestre, a Budapestről 0:55 órakor Visegrádra, valamint a Visegrádról 2:05 órakor Szentendrére közlekedő járatok péntek, szombat és vasárnap hajnalban közlekednek majd, a menetrend ide kattintva megtekinthető.

„Szentendre örömmel üdvözli a minisztérium döntését, hiszen az éjszakai járatok indítását évek óta kéri a városvezetés. Az új járatokkal nem csak a szórakozási lehetőségeket kereső fiatalok hazautazása oldódik meg a hétvégeken, hanem Szentendre nyári kulturális programjai is elérhetővé válnak azok számára, akik nem szeretnének autózni ezeken az estéken. Vendégeink, látogatóink könnyebben hazautazhatnak akár Budapest, akár a Dunakanyar települései felé, ami szélesre nyitja a fesztiválvárosi rangra törő városunk kapuit minden érdeklődő számára” – mondta Verseghi-Nagy Miklós polgármester.

A járatok utasforgalmának függvényében azok közlekedése – a szükséges engedélyek beszerzésével – 2017. október 1-jéig meghosszabbítható.

SzentendrePest megyeDunakanyarbusz