2024.07.25, Csütörtök

Már épül Újhartyánban a Rehau 63 ezer négyzetméteres csarnoka

magyarepitok.hu

2018.09.17. 13:33

Az Óbuda Group menedzselésében születik meg a több mint 700 munkahelyet létrehozó autóipari óriáskomplexum.

Letették a svájci Rehau-Automotive Kft. új alkatrészgyártó üzemének alapkövét Újhartyánban. A 150 millió euró (46,8 milliárd forint) értékű, 63 ezer négyzetméteres épület kivitelezője a STRABAG Építőipari Zrt. A februárban bejelentett beruházás nyomán több mint hétszáz új állás jön létre a Pest megyei településen.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Markus Grundmann, a Rehau vezérigazgatója ismertette, hogy az építkezés maga néhány héttel ezelőtt kezdődött el, s máris nagyon látványos az előrehaladás. Hozzátette, hogy ez lesz a Rehau legmodernebb technológiával felszerelt üzeme, s a 400 ezer négyzetméteres telken van még hely további beruházások megvalósítására is. A vezérigazgató külön köszönetett mondott a Nemzeti Befektetési Ügynökségnek (HIPA) a támogatásért, akik nélkül a projekt nem jöhetett volna létre, valamint Újhartyánnak, hogy itt valósíthatják meg bővítésüket.

 

Az Óbuda Group egy német generáltervezővel közösen dolgozik a projekten

Az üzemépítés német generáltervezője az io-consultants GmbH, a magyar generáltervező és projektmenedzser pedig az Óbuda-Újlak Zrt. A cég képviseletében Darabos Márta felelős tervező lapunknak elmondta, hogy a komplex gyárat műszaki és technológiai feladatait tekintve a Mercedes kecskeméti létesítményéhez lehet hasonlítani, benne műanyag szerkezetű autóipari termékek gyártása folyik majd neves márkák számára. Ennek megfelelően

a komplexumban megtalálható lesz fröccsöntő- és festőüzem, összeszerelő üzem, logisztikai háttér, irodaépület, öltözők, étterem, valamint mindezek kiszolgáló egységei. Jelentősek a külső létesítmények is, azaz a telken belüli úthálózat és parkolórendszer.

Az épületrészek átadása folyamatos lesz, ahogy a külső megbízókkal együtt részenként installálják a rendkívül komplex technológiát, elvégzik a vezérlések összehangolását és az egyes próbafolyamatok kontrollját.

 

Galéria

munkahelyekPest megyeautóiparüzemépítésStrabagÚjhartyánÓbuda Group