2024.05.19, Vasárnap

Meghosszabbítják az M3-as autópálya zajvédő falát Rákospalotán

MTI

2018.11.09. 16:51

Összesen már hét kilométernyi fal védi majd a lakosságot az autók okozta zajszennyezéstől.

Újabb egy kilométer hosszan, a XV. kerületi Wesselényi utca és a Szentmihály út között épül zajvédő fal az M3-as autópálya Budapestről kivezető szakaszán. Az autópálya ki- és bevezetőjének két oldalán szakaszosan hat kilométer hosszon áll már zajvédő fal, amelyet most a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) beruházásával toldanak meg.

A BKK tájékoztatója szerint a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás ajánlati felhívása csütörtökön jelent meg. Sikeres közbeszerzési eljárás esetén a munkálatok a szerződéskötést követően, 2019 második negyedévében kezdődhetnek el, és várhatóan fél évig tartanak.

A projekt a fal építésén kívül a Tompa Mihály utcai autópálya-kihajtó átépítését is tartalmazza. A kihajtónál található, jelenleg a forgalom elől elzárt területre zöldfelületet telepítenek, amely nemcsak szebbé teszi a környezetet, hanem hozzájárul a Tompa Mihály utca zajvédeleméhez is.

Szintén a projekt része 200 nyílászáró cseréje. A zajvédő fal nem védi egyes autópálya-menti épületek felső szintjeit, ezért, ahol szükséges, a régi nyílászárókat korszerűekre cserélik, hogy a zaj mértéke az előírt határértékeken belül maradjon.

Pest megyeM3-as autópályaRákospalotaBKKzajvédelem