2024.05.22, Szerda

Polgármesterek a kerékpárútért

2016.04.02. 09:01

Közös nyilatkozatot adtak ki a dunakanyari települések polgármesterei az Eurovelo6 térséget érintő szakaszának mielőbbi megvalósulása érdekében és a 11-es főút állapotával kapcsolatban.

Közös nyilatkozatot adtak ki a dunakanyari települések polgármesterei az Eurovelo6 térséget érintő szakaszának mielőbbi megvalósulása érdekében és a 11-es főút állapotával kapcsolatban. A dokumentumot Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárnak küldték meg. Ebben kifejtették, fontosnak tartják, hogy a Duna jobb partján és a Szentendrei-szigeten fekvő települések kerékpárral is biztonságosan elérhetőek legyenek.

A polgármesterek kinyilvánították, bárhogy dönt a kormány a szigeti és jobb parti nyomvonalak építésével kapcsolatban, egységesen támogatják és szorgalmazzák a kerékpárút-hálózat mielőbbi megépítését, tekintettel arra, hogy annak részbeni megvalósulása is komoly előrelépést jelent a térség számára. A dokumentumot Visegrád, Leányfalu, Szigetmonostor, Kisoroszi, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Dunabogdány és Szentendre polgármestere írta alá.
Ugyanezen a találkozón a polgármesterek elhatározták, hogy a 11-es számú főút Szentendre és Visegrád közötti szakaszának rossz, balesetveszélyes miatt is közösen lépnek fel. Ezért az út hibáinak kijavítása érdekében újabb levélben fordulnak Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárhoz, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatójához és megyei igazgatójához. A levélben arra is felhívják a figyelmet, hogy a 11-es út egyes szakaszai árvíz esetén járhatatlanná válnak, ezért ezeknek a megemelését is szükséges a tervezés során figyelembe venni.

forrás: szentendre.hu

Galéria

HívogatókerékpárútDunakanyarSzentendrei-sziget