2024.04.25, Csütörtök

Árbóctörést szenvedett a Fa Nándorral csatázó francia hajós

spiritofhungary.hu

2016.12.19. 09:10

A magyar vitorlás szombaton még pezsgővel ünnepelt a földkerülő versenyen, pár órával később azonban sokkoló hírt kapott. Azonnal felajánlotta a segítséget, de a francia ellenfél nem vette igénybe.

Hirdetés

Az elmúlt napokban Fa Nándorral nagy csatát vívó Stephane La Diarison árbóctörést szenvedett a Vendeé Globe földkörüli vitorlásversenyen. A francia és a magyar vitorlázó egymást váltva haladt az Indiai-óceánon a 10. és 11. helyen a balesetig. „Nagy lett a gombóc a torkomban, amikor olvastam a hírt” – olvasható Fa Nándor honlapján.

A magyar vetélytárs legközelebbi hajóként a csapatán keresztül azonnal felajánlotta La Diarisonnak a segítséget, ő azonban erre nem tartott igényt. „Most szerintem pihen, aztán elkezd szükségvitorlázatot építeni abból, amije maradt” – fogalmazott Fa Nándor, aki rádión és hívta, majd levelet is írt a franciának.

A verseny honlapja szerint La Diarison sértetlenül megúszta a balesetet, és amint elkészül a kényszervitorlázata, Ausztrália felé veszi az irányt.


Már nem lesz ugyanaz

„Megyek tovább, most már egyedül. Nem lesz ugyanaz a menet, nagyon messze van mindenki,  nyomom ahogy tudom, csak ez a kis hamisítatlan verseny nem lesz tovább. Kár érte” – foglalta össze a helyzetet a verseny 10. helyén álló Fa Nándor.

Egy korábbi bejegyzése szerint Fa Nándor szombaton reggel áthajózott a Cap Leeuwin fok vonalán, ezzel az Indiai-óceánról átlépett a Dél-sark körül elhelyezkedő Déli-óceánra. Az eseményt egy pezsgő felbontásával ünnepelte a 63 éves hajós, aki 2012-ben, 15 évnyi kihagyás után tért vissza a vitorlázáshoz, hogy idén elindulhasson pályafutása harmadik Vendeé Globe versenyén.

SportFa Nándor

Ajánljuk még