2024.03.29, Péntek

Sítalpakon indul a Déli-sark meghódítására egy magyar pszichológus lány

mti, pestpilis.hu

2017.03.28. 11:52

Szeretné arra késztetni az embereket, hogy megkérdőjelezzék a lehetetlent.

Hirdetés

Wynne-Hughes Veronika első magyarként szeretne egyedül elsíelni az Antarktisz peremétől a Déli-sarkig. „Két hónapon át fogom magam mögött húzni a szánomat, napi 10-12 órában, kemény mínuszokban” – így fogalmazta meg novemberben induló akciója lényegét egyik videós bejelentkezésében a pszichológus szakmát végzett fiatal.  Wynne-Hughes Veronika – akinek édesanyja magyar, édesapja angol - hozzávetőleg 1140 kilométert tesz majd meg, és bár egyedül megy, lesz háttércsapata, benne orvosokkal.
 


A videóüzenetben a célt is megfogalmazta:

„Reményeim szerint arra késztetem az embereket, hogy megkérdőjelezzék azokat a dolgokat, amiket eddig lehetetlenségnek gondoltak. Szeretném megmutatni, hogy az olyan átlagos képességekkel rendelkező emberek is képesek óriási eredményeket elérni, mint amilyen én vagyok.”

További célként jelölte meg, hogy szeretné megismerni a bolygó legérintetlenebb, és az ember által legkevésbé felbolygatott zugát.


Norvégiai és kanadai felkészülés

Wynne-Hughes Veronika M1-nek adott interjújából az is kiderült, az expedíciónak két bázisa lesz az Antarktiszon, az út során minden nap be kell jelentkeznie, meg kell adnia koordinátáit. A fizikai felkészülését eddig Norvégiában végezte, most Kanadába készül. Hasonlóan nehéz feladat volt a túra engedélyeztetése: olyan kontinensre készül ugyanis, ahol sok országnak van fennhatósága. Az expedíció 30 millió forintból, szponzorok támogatásával valósul meg.

Wynne-Hughes Veronika korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy „hajóstoppal” jutott el a Föld legkülönbözőbb pontjaira. Elmondása szerint napi pár órás munkáért cserébe szállást és jegyet kapott különböző hajókon, kalandjait honlapján és videós bejelentkezéseiben örökítette meg.

Fókuszbanexpedícióextrém sport

Ajánljuk még