2024.04.18, Csütörtök

Története első ATP-tenisztornájára készül Budapest

mti

2017.03.30. 16:10

Már ötezer jegy és bérlet kelt el az óbudai viadalra, melynek centerpályáját most kezdik építeni.

Hirdetés

A legrangosabb nemzetközi férfitenisz-versenysorozatnak számító ATP-torna viadalát még soha sem rendeztek Magyarországon, ennek vet most véget az április 22-i budapesti salakpályás férfi tenisztorna.


Sátor biztosítja az építéshez szükséges hőmérsékletet

A helyszín az óbudai Nemzeti Edzésközpontban (NEK) lesz, ahol szombaton elkezdődött a tornát előkészítő építkezés. Richter Attila főtitkár a teniszszövetség honlapján számolt be a teendőkről. "A keménypályán fel kell építeni egy mobil salakpályát, ehhez le kellett bontani a sátrakat, majd felhúzni egy fix vázas sátrat” – mondta a főtitkár. „Utóbbiban megfelelő hőmérsékletet kell biztosítani a munkához éjjel-nappal.”

A külső pályákon a mobil lelátókat elkezdték építeni, az egyes számú mérkőzéspályán is dolgoznak már, és ehhez külföldi segítséget is igénybe vesznek. A 3500 férőhelyes centerpályát a hét második felében kezdik el kialakítani.    


Bagdatisz, Karlovic és Verdasco is Budapestre jön

A 482 060 euró - 150 millió forint - összdíjazású versenyre a hírek szerint már ötezer jegy és bérlet kelt el. A szervezők a környék nagyobb parkolóiból és parkolóházaiból külön buszjáratot indítanak, mely folyamatosan szállítja majd a nézőket a NEK-hez.    

Magyarország első ATP-tornáján eddig többek között a francia Lucas Pouille és Gilles Simon, a ciprusi Markosz Bagdatisz, a szerb Viktor Troicki, a spanyol Fernando Verdasco, a horvát Ivo Karlovic és az ukrán Alekszandr Dolgopolov jelezte részvételét.

Sporttenisz

Ajánljuk még