2023.03.27, Hétfő

Egy építőipari hibából született sportág tört be Magyarországra

mti

2018.06.13. 15:51

Acapulcóban elméreteztek egy teniszpályát, mára 15 millióan űzik, ami ebből született.

Hirdetés

Megnyílt a tenisz és a fallabda elemeit ötvöző sportág, a padel első hivatalos hazai versenypályája Budapest II. kerületében, a Hűvösvölgyben.    


Inkább ésszel, mint erővel

A szerdai ünnepélyes eseményen Kerekes Péter, a Premier Padel Club igazgatója, egyben a Magyar Padel Szövetség elnöke elmondta, hogy a sportágat 1969-ben Enrique Corcuera találta fel. A mexikói teniszrajongó ugyanis acapulcói házában elméretezte a teniszpályát és végül a falakat is bevonta a játékba.

A padelt párok játsszák egymással szemben egy 10x20 méteres mini teniszpályán, homokkal leszórt műfüvön. A pályát üvegfal és kerítés veszi körbe, s ezeket érdemes, sőt, fontos bevonni a játékba. Ebben az ütősportágban az erővel szemben inkább a stratégiának jut elsődleges szerep.


Ez lesz a magyar szülinap

Az amatőr és versenysportot egyaránt szolgáló, három világszínvonalú üvegpályát Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke avatta fel Hűvösvölyben. A sportvezető emlékezetett rá, hogy a padel igen gyors ütemben fejlődik, s ma már több mint 15 millióan játsszák a világ több mint 50 országában.    

"Erre a napra úgy tekintünk majd vissza, mint egy sportág hazai születésnapjára" - hangoztatta beszédében Kulcsár Krisztián. Elismerését fejezte ki, hogy

a klub három tulajdonosa a saját pénzét tette a vállalkozásba, nem pedig külső források bevonásából valósította meg a létesítményt. 

Mint a megnyitón elhangzott, a magyar szövetség Diego Huber González személyében egy olyan spanyol edzőt szerződtetett, aki elsőosztályú játékos és a Kanári-szigetek bajnoka. Szóba került még, hogy egy bázeli klub meghívására hamarosan nemzetközi mérkőzésre is sor kerül. 

SportteniszHűvösvölgy

Ajánljuk még