2022.01.24, Hétfő
Látványos hőtérképen mutatják be a főváros biciklis útvonalait
jogmagazin.hu

Látványos hőtérképen mutatják be a főváros biciklis útvonalait

2019.08.13. 11:22

A "Bringázz a Munkába!" kampány keretében a résztvevők 480 ezer kilométert megtéve 214-szer tekerték körbe Magyarországot.

Hirdetés

Idén is lezajlott a "Bringázz a Munkába!"-kampány, amely során a játékhoz használt Bike Citizens alkalmazásban rögzített utazásokat anonim módon egymásra téve megláthatjuk, merre tekertek a legtöbben. Ebből kiderül, mik a népszerű útvonalak, ahogy azt is láthatjuk, milyen helyeket kerültek el a bringázók. 

A mintegy kétmillió forint összdíjazású tavaszi játékban összeadva 214-szer tekerték körbe Magyarországot a játék résztvevői és több mint 480 ezer kilométert tekertek mintegy három hét alatt. A nyereményjátékkal összekötött kampányhoz több mint ötezer lelkes kerékpárbarát, összesen 5293 ember csatlakozott.

 

A budapesti kerékpáros hőtérkép

 

Az öt legtöbbet bringázó város 2019 májusában a biciklis napokat számítva: Budapest, Szeged, Debrecen, Székesfehérvár és Győr, a megtett kilométereket nézve pedig Budapest, Szeged Székesfehérvár, Debrecen és Győr lett. Vagyis Debrecenben több alkalommal ültek bringára, mint Székesfehérváron, ahol viszont nagyobb távokat tekertek a résztvevők.

A hőtérképekből jól látszanak a városok népszerűbb biciklis útvonalai, melyek nem minden esetben követik az adott város úthálózatát. Budapesten például szembetűnő a kijelölt kerékpárutak és sávok népszerűsége, míg például a Nagykörút vékonyabb vonallal szerepel, mint amilyen fontos szerepet tölt be a város életében.

Hamarosan jön a következő bringás kampány

A szeptember 9-től 22-ig tartó őszi, nyereményjátékkal összekötött kampány újra a Magyar Kerékpárosklub szervezésében, a védjegyoltalom jogosultja, az Innovációs és Technológiai Minisztérium hozzájárulásával és az Aktív Magyarország anyagi támogatásával valósul meg.

További információk a játék Facebook eseményében és honlapján lesznek elérhetők, nézd meg!

SportBudapestSzékesfehérvárSzegedDebrecenGyőrsportkerékpárbicikliút