2024.07.23, Kedd

A Vígszínházban tér vissza az Oscar-díjas magyar filmrendező

mti

2017.04.11. 15:10

Szerdán este mutatják be a Távoli dalt Szabó István rendezésében, aki szerint a főszereplő hamarosan a legnagyobb magyar színészek közé kerül.

Hosszú évek után újra színházban rendezett Szabó István Oscar-díjas filmrendező, aki Simon Stephens Távoli dal című "vallomását" vitte színre. A darabot szerdán este mutatják be Budapesten, a Vígszínház Házi Színpadán. A monodráma főszerepében látható Józan László először dolgozott együtt Szabó Istvánnal, a Távoli dal az első monodrámája, amelyben a fiatal színész bemutatkozhat  - közölte a Vígszínház kedden az MTI-vel.


Fél évet szántak az összehangolódásra

A közlemény idézi Szabó Istvánt, aki elmondta: "Józan László nagyon tehetséges, most nő fel a legnagyobb magyar színészek közé, ebben biztos vagyok". A rendező kiemelte: "elsősorban azért ajánlom az előadást, mert láthatnak egy fantasztikus, fiatal színészt. Láthatnak egy előadást, amely megmutatja, hogyan lehet megérteni egy embert, hogyan lehet megérezni egy ember gondjait, szorongásait."

Józan László elmondta: "Szabó István partnerként tekintett rám." Hozzátette: "már ősszel elkezdtünk együtt dolgozni, két-három hetente találkoztunk, foglalkoztunk a szövegkönyvvel, majd' fél évvel megelőzve a próbákat. Azt hiszem, már ott összecsiszolódtunk, ami egy ilyen bensőséges munkánál elengedhetetlen."


Amikor újra kell gondolni az eddigi életünket

Az előadás története szerint egy téli napon New Yorkban Willemet felhívja az anyja Amszterdamból telefonon, hogy meghalt az öccse, és menjen haza. Willem nem halogathatja tovább, elkerülhetetlen a találkozás a családdal. A főhősnek újra kell gondolnia eddigi életét, kapcsolatait, újra kell rendeznie érzéseit. Úgy dönt, hogy halott öccsével osztja meg élete fontos pillanatait, és a jelen fölkavaró történéseit.     

színházKultúra