2024.02.21, Szerda

A Szentendrei Régi Művésztelep alkotóinak nyílik kiállítása Szigligeten

2016.04.11. 13:02

A Szentendrei Régi Művésztelep alkotói állítanak ki a Szigligeti Alkotóházában vasárnaptól, a tárlat szeptember elejéig díszíti az alkotóház közösségi tereinek falait. 

Hirdetés

A Szentendrei Régi Művésztelep alkotói állítanak ki a Szigligeti Alkotóházában vasárnaptól, a tárlat szeptember elejéig díszíti az alkotóház közösségi tereinek falait. A Művésztelep tíz alkotójának tíz műve lesz látható az alkotóház közösségi tereiben, az étteremben valamint a zongorateremben.


Hóvári János, a kiállítást szervező Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. főigazgatója elmondta, hogya látogatók a művésztelepen töltött egy esztendő alkotásait tekinthetik meg, a munkák 2014-ben születtek. Minden művész a saját stílusában, eltérő témákat megragadva alkotott, elsősorban nonfiguratív művek születtek, melyek között a legtöbb festmény, de láthatóak grafikák és egy installáció is.
A tárlaton Aknay János, Bojti Márton, Baksai József, Nagy Barbara, Csáki Róbert, Podmaniczky Ágnes, Krizbai Sándor, Bereznay Péter, Buhály József és Pető Barna alkotásai láthatók - sorolta a kiállító művészeteket Hóvári János. 
A megnyitó másnapján, a költészet napján kortárs költők tartanak rendhagyó irodalomórát a környező települések diákjainak, mások mellett Mirtse Zsuzsa költő előadása hallható a Kertai Általános Iskolában hétfőn délelőtt. 

forrás: mti

Galéria

HelyialkotásSzentendrei Régi Művésztelep