2024.07.20, Szombat

Szombaton visszatérnek a szovjet trolik Budapestre

welovebudapest.com

2018.07.06. 19:11

A közlekedési retróőrület a villamosok és a buszok után a trolikat is elérte a fővárosban.

Július 7-én, szombaton, a régi korokat idézve, az 1980-ban Szovjetunióban gyártott, Budapesten 2012-ig közlekedő ZIU-9-es trolibuszon járhatjuk be Budapest legismertebb tereit – írja a welovebudapest.com. A 77-es járat a Puskás Ferenc Stadion (Ifjúság útja) végállomásáról indul délelőtt. A járaton nosztalgiajeggyel lehet utazni, amelyet a helyszínen lévő kalauz árul majd.

A hetvenes évek formáit és hangulatát hordozó ZiU-9-es troli a Kossuth Lajos teret, a Keleti pályaudvart, a Károly körutat is érinti, a megállóknál fotózkodni is lehet. Az Örs vezér terén egy hosszabb pihenőt tartanak, a ZIU-9-es utolsó fotómegállója pedig a Fővám téren lesz.

Onnan a jármű a 83-as járat garázsmeneti útvonalán áll be telephelyére. A közben útba ejtett nagyobb forgalmú leszállóhelyek a Kálvin tér, a Harminckettesek tere, az Orczy tér és a Könyves Kálmán körút lesz. A troli a Salgótarjáni utcai garázs bekötő útján lévő megállóhelyig szállít utasokat.

Május óta fel-felbukkannak szocializmust idéző járművek a városban, főként a Duna-korzón, a budai fürdők környékén és a Dunán. Láthattunk már hétvégente retró villamost és buszt is, most a trolikon a sor.

HelyiközlekedésBudapestretró