2024.07.24, Szerda

agrometeorológia

Agrometeorológia: ismét lendületet vehet a növényzet korai fejlődése

2024.02.23

Országos

Az elmúlt hét alacsonyabb átlaghőmérséklete kissé visszafogta a vegetáció idő előtti, gyors fejlődését, de az a következő napok enyhe időjárása miatt újra nagyobb lendületet vehet - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

Agrometeorológia: a szokottnál enyhébb és szárazabb idő várható

2024.01.25

Országos

Az ilyenkor szokásosnál enyhébb és szárazabb lesz a következő hét napban az időjárás - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki, agrometeorológiai elemzésében.

Agrometeorológia: a fejlődésben lévő repcének nagy szüksége lenne esőre

2023.10.12

Országos

A fejlődésben lévő repcének nagy szüksége lenne esőre, de a vasárnap érkező hidegfront csak kevés csapadékot hoz, és az érkező sarkvidéki levegő miatt a jövő hét első felében ismét várhatóak reggeli fagyok - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

Agrometeorológia: jó az idő az éréshez

2023.09.08

Országos

A hét eleje óta derült, száraz, meleg időjárás kedvez a kapás növények érésének - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat agrometeorológiai elemzésében.

Agrometeorológia: lehűlés helyett az idén csapadékot hoznak a májusi fagyosszentek

2023.05.12

Országos

Lehűlés helyett az idén csapadékot hoznak a májusi fagyosszentek, de nagy szükség is van már az esőre, mert a hónap első dekádjában az ország túlnyomó részén az ilyenkor szokásosnál kevesebb esett - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.