2024.07.21, Vasárnap

Budapesti Közlekedési Központ

Szebb és rendezettebb lett a Lehel tér – folytatta közös akcióját a BKK

2023.05.27

Helyi

A Lehel téren folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ által életre hívott köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozat. Május 22., hétfő délutántól újra igénybe vehetik az utasok a Lehel téri metróállomást, ezért a BKK fontosnak tartotta, hogy az állomáshoz vezető aluljárót és környezetét a rendszeres takarításon túl is megtisztítsák. A forgalmas köztereket érintő kezdeményezés célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak, nagyobb biztonságban érezve magukat.

Áprilistól újabb BKK járat bővül kerékpárszállítási lehetőséggel

2023.04.24

Helyi

​Új vonallal bővül a kerékpárszállítási lehetőség a fővárosban: április 29-től, szombattól a II. és III. kerületet összekötő 29-es buszra kerékpárral is felszállhatnak a BKK ügyfelei. Egy járművön egyszerre egy kerékpár szállítható, a kétkerekű szállítására alkalmas járműveket külön piktogram jelzi.

Első ajtós felszállás hétvégente a 5-ös busz két szakaszán

2022.08.24

Helyi

Csak az első ajtón lehet felszállni hétvégente a 5-ös autóbusz két szakaszán augusztus 28-tól: a teljes budai szakaszon, valamint Pesten a Korong utca megálló és a Rákospalota, Kossuth utca végállomás között. A felszállási rend csak hétvégén érvényes, hétköznapokon továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra a buszokon. Akinek nincs jegye, a járművezetőtől tud vásárolni.