2024.07.24, Szerda

HungaroMet Zrt.

Piros fokozatú figyelmeztetést adtak ki a vármegyére

2024.07.11

Pest megye

A napi középhőmérséklet 29 Celsius fok fölé kúszhat.

A hétvégén is folytatódik a kánikula

2024.06.20

Országos

A hétvégén is folytatódik a kánikula: szombaton 28-36 Celsius-fok várható, majd vasárnapra némileg csökken a meleg, és elszórtan záporok-zivatarok jelenhetnek meg, a legmelegebb órákban 27-33 fok valószínű - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nagyon erős UV-B sugárzás várható pénteken a Dunántúlon és Pest vármegyében

2024.06.06

Helyi

Nagyon erős UV-B sugárzás várható pénteken a Dunántúlon és Pest vármegyében - közölte a HungaroMet Zrt. csütörtökön.

Katasztrófavédelem: kidőlt fák, vízzel elöntött területek adnak munkát a tűzoltóknak

2024.06.04

Országos

A viharos időjárás következtében kidőlt fák eltávolítása, illetve vízzel elöntött területek szivattyúzása ad munkát a tűzoltóknak több vármegyében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn kora este az MTI-vel.

Pénteken több hullámban lehet eső, majd csökken a csapadék esélye

2024.05.31

Országos

Pénteken több hullámban is várható zápor, zivatar, délnyugaton heves zivatar, majd csökken a csapadék esélye, és sok napsütés mellett elszórtan lehet csak zápor, zivatar az első nyári hétvégén. A hőmérséklet csúcsértéke 23-29 Celsius-fok körül várható - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.

Hidegfront hoz esőt és lehűlést a héten

2024.05.06

Országos

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

2024.04.19

Országos

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

„Hőségnapot” regisztráltak hétfőn

2024.04.02

Országos

Kelebián 30,2 Celsius-fok volt hétfőn kora délután, ez pedig azt jelenti, hogy idén április 1-jén volt az első hőségnap - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán.

A fagyveszély nem múlt el

2024.03.21

Országos

A hét további részében az éjszakák enyhébbek lesznek, de a jövő hét első feléig számítani kell rá, hogy éjjelente a hőmérséklet 0 Celsius alá süllyed.

Csapadékosan indul a hét, kiadós esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2024.03.11

Országos

Csapadékosan indul a hét, többfelé kell esőre és néhol erős szélre számítani, de marad az enyhe idő fagymentes éjszakákkal és napközben jellemzően 10 Celsius-fok feletti hőmérsékletekkel. A március 15-ei nemzeti ünnepen várhatóan több órára kisüt a nap, a kora délutáni órákban 11-18 fok lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Átmeneti lehűlésre és fagyveszélyre figyelmeztet a meteorológia

2024.03.05

Országos

Átmeneti lehűlésre és fagyveszélyre figyelmeztetett a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán kedden.

Meteorológia: szerdán megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord

2024.02.29

Országos

Megdőlt az országos és a fővárosi hajnali melegrekord is szerdán - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján csütörtökön.

Agrometeorológia: ismét lendületet vehet a növényzet korai fejlődése

2024.02.23

Országos

Az elmúlt hét alacsonyabb átlaghőmérséklete kissé visszafogta a vegetáció idő előtti, gyors fejlődését, de az a következő napok enyhe időjárása miatt újra nagyobb lendületet vehet - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

A héten is folytatódik az enyhe, tavaszias idő

2024.02.19

Országos

Folytatódik az enyhe, tavaszias idő a héten is, az éjszakai fagyok a hét közepére megszűnnek, és a csúcshőmérséklet továbbra is jóval 10 Celsius-fok felett alakul. Hétfőn többfelé még borult lehet az ég, de aztán ismét sok napsütés várható, majd a hét második felében újra megnő a csapadék esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Meteorológia: nyolc nap alatt 14 melegrekord dőlt meg

2024.02.13

Országos

Nyolc nap alatt 14 melegrekord dőlt meg február elején, ebből öt országos rekord volt, kilenc pedig fővárosi - derül ki a HungaroMet Zrt. összesítéséből, amelyet a Facebookon tettek közzé.

A hétvégén visszatér a kánikula

2024.07.05

Országos

A hétvégén sok napsütés várható, a csúcshőmérséklet jellemzően 30 Celsius-fok felett alakul - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Zivatar, felhőszakadás, jégeső: szinte az egész országban másodfokú riasztás van

2024.06.10

Országos

Szinte a teljes Tiszántúlon, valamint az ország középső és nyugati járásaiban van másodfokú riasztás hevesebb zivatarok veszélye miatt - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfő délutáni tájékoztatójából.

Meteorológia: ez volt a legmelegebb tavasz a mérések kezdete óta Magyarországon

2024.06.05

Országos

Az idei tavasz volt a legmelegebb a mérések kezdete, 1901 óta, az évszak középhőmérséklete országos átlagban 2,3 Celsius-fokkal haladta meg az 1991-2020 közötti évek átlagát - közölte a HungaroMet Zrt. szerdán a honlapján.

Az átlagosnál melegebb volt a május

2024.06.03

Országos

Az idei május középhőmérséklete országos átlagban 17,4 Celsius-fok volt, ami 1,3 fokkal haladja meg az 1991-2020 közötti évek átlagát - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján hétfőn.

Záporok zavarhatják a sok napsütést a hétvégén

2024.05.10

Országos

Sok napsütés várható a hétvégén, 20-25 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, a napsütést záporok, vasárnap esetleg zivatarok zavarhatják meg - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

2024.04.26

Országos

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Napos, nyárias idő várható a hétvégén

2024.04.11

Országos

Jellemzően napos, nyugodt, nyárias idő várható a hétvégén, bár a szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül alakul, de vasárnap akár 31 fok is lehet - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Szomjazik a föld

2024.03.28

Országos

A tavaszi vetéseknek esőre lenne szüksége.

Agrometeorológia: a jövő héten is van esély egy hideghullámra, éjszakai fagyokra

2024.03.15

Országos

A múlt heti hideghullámot komolyabb fagy nélkül átvészelte a fejlődésben 3-4 héttel a szokásos időpont előtt járó vegetáció, de a hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek nem járnak messze Magyarországtól, a jövő héten is van esély hideghullámra, éjszakai fagyokra - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

Meteorológia: ez volt a legenyhébb tél a mérések kezdete óta Magyarországon

2024.03.07

Országos

A 2023/2024-es tél volt a legenyhébb a mérések kezdete, 1901 óta, az évszak középhőmérséklete országos átlagban 3,7 Celsius-fokkal haladta meg az 1991-2020 közötti évek átlagát - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szerdán.

Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén

2024.03.01

Országos

Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Meteorológia: február második felében is melegebb van, mint a megszokott

2024.02.26

Országos

Február második felében is melegebb van a megszokottnál, a napi csúcshőmérséklet átlagosan 6 Celsius-fokkal haladta meg a szokásost - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfői Facebook-bejegyzéséből.

Enyhe, de esős, szeles idő várható a hétvégén

2024.02.22

Országos

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is bőven 10 Celsius-fok felett alakul, de többször kell esőre, záporra számítani, és a szél is gyakran lesz élénk, olykor erős - derül ki az HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A hétvégén is enyhe, tavaszias idő várható

2024.02.15

Országos

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is 10 Celsius-fok körül lesz. Szombaton elszórtan, vasárnap a Miskolc-Szeged vonal mentén helyenként lehet kisebb eső - derül ki az HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Fővárosi és országos melegrekordok dőltek meg vasárnap is

2024.02.12

Országos

Országos és fővárosi melegrekordok dőltek meg vasárnap is - közölte a HungaroMet Zrt. hétfőn.