2024.07.24, Szerda

Több mint 200 millió forint támogatás a civil szervezeteknek Pest megyében

2016.04.11. 09:42

Önszerveződésekre épülő közösségeket, családokat, időseket, a hátrányos helyzetűeket és a fogyatékossággal élőket támogatja a kormány összesen 203 millió forinttal.

Önszerveződésekre épülő közösségeket, családokat, időseket, a hátrányos helyzetűeket és a fogyatékossággal élőket támogatja a kormány összesen 203 millió forinttal. Azokat az egyesületeket és alapítványokat segíti a megyében Civil Információs Centrumként az Isten Szolgálatában Református Misszió Alapítvány. A centrumok elsősorban pályázati, jogi és adminisztrációs feladatokban nyújtanak segítséget a szervezeteknek.

"Az egyesületi eszme az emberek között a legnagyobb és egyben legszelídebb erő és hatalom" - mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a legnagyobb magyart idézve csütörtökön a Pest megyei Dunavarsányban.

A kormány számára fontos a közösségalkotó tevékenységek felkarolása. A helyettes államtitkár kiemelte: az önszerveződésekre épülő közösség olyan megtartó erő, amely hatással van a kicsikre és a fiatalokra, a családokra és az egyedülálló idősekre, a hátrányos helyzetűekre és a fogyatékossággal élőkre egyaránt.

Őket is segítendő, a kormány összesen 203 millió forinttal támogatott 241 civil szervezetet a megyében – jelentette be Fülöp Attila. Ezeket az egyesületeket és alapítványokat segíti a megyében Civil Információs Centrumként az Isten Szolgálatában Református Misszió Alapítvány. A centrumok elsősorban pályázati, jogi és adminisztrációs feladatokban nyújtanak segítséget a szervezeteknek.

(EMMI Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság)

Galéria

Hívogatócivilekegyesületalapítvány