2024.05.18, Szombat

Vácott is megünneplik a Magyar Kultúra Napját

2016.01.19. 11:14

Hobo, azaz Földes László estjével veszi kezdetét a Magyar Kultúra Napja váci rendezvény sorozata. A művész a „ Halj meg, és nagy leszel” című előadásával lép a közönség elé.

"Az a Hobo, akit a Halj meg, és nagy leszel szerepében fognak látni, az egyik legőszintébb ember, akit valaha ismertem. Őszintesége megrendítő és bátorságot adó" – nyilatkozta az előadásról a rendező, Vidnyánszky Attila.

A Magyar Kultúra Napja városi ünnepségének a hagyományokhoz híven ezúttal is a művelődési központ ad helyet, január 22-én 18 órai kezdettel. Az eseményen vehetik át az elismerést a „Vác Város Művészeti Díja”, a „Vác Város Művelődéséért”-díj és a „Közművelődést segítő munkáért” kitüntető cím díjazottjai. A műsorban közreműködnek: Herczku Ágnes (népi ének), Bodrogi Éva (klasszikus ének, szoprán), Tokodi Gábor (lant és barokk gitár), Szászvárosi Sándor (viola da gamba). 

Egy nappal később, január 23-án a Dunakanyar Színház is megemlékezik a Magyar Kultúra Napjáról - még pedig irodalmunk egyik legnagyobb klasszikusa, Jókai Mór egyik legismertebb művéből, az Aranyemberből készült musicallel.

forrás: vac.hu

Galéria

VácKultúraDunakanyarmagyar kultúra napjaHobo