2024.04.26, Péntek

Erdei tantermet és vadmegfigyelőt adtak át a 18. kerületben

parkerdo.hu

2016.08.19. 15:19

Folyamatos a zöldterület fejlesztése Pestszentlőrincen, Pestszentimrén és a Pilisi Parkerdőben.

Hirdetés

A 18. kerületi önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete közel két évtizede dolgozik közösen a lakosság érdekeit szem előtt tartva. Együttműködésük nem csak az erdőre terjed ki, hanem bármilyen beruházásra, amely fejleszti a zöldterületeket, és amellyel élhetőbbé lehet tenni Pestszentlőrinc-Pestszentimrét. E régre nyúló együttműködés legújabb eredményeként adták át az új erdei tantermet a Kapocs utcai kiserdőben.

Az önkormányzat finanszírozásával a Pilisi Parkerdő Zrt. kivitelezésében megvalósult fejlesztés révén megteremtődtek az erdei oktatás feltételei: asztalok, padok, tanári asztal és tábla került a közeli iskolától pár perces sétával elérhető helyre.

Az erdészet munkatársai ezen kívül új futó utakat jelöltek ki, elvégezték a sétautak karbantartását, továbbá padokat és szemeteseket helyeztek ki. Az új fafaj-ismertető táblák a helyben megtalálható lombos fákkal ismertetik meg az erdőbe látogatókat. A Tünde Parkban egy új vadmegfigyelő helyet is kialakítottak, melyből az erdőben élő madarakat és kisebb-nagyobb emlősöket tudja mindenki új perspektívából szemlélni.

Számos beruházás valósult meg a Pilisi Parkerdő és az önkormányzat összefogásában az elmúlt időszakban: a Kapocs utcai kiserdőnél, valamint a Tünde, a Csévéző és a Frangepán utca által határolt területen új pihenőhelyek létesültek, tornapályák, játszóterek és erdei ösvények szépültek meg, esőházakat, padokat, tűzrakóhelyeket, információs táblákat létesítettek.

Pilisi ParkerdőHelyierdészeterdei iskola